Gündem

Babaları Emniyette Çocukları TSK'da

FETÖ/PDY örgütünün kirli pilanları ortaya çıkmaya devam ediyor.15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen başarısız askeri darbe girişimi sonrası bir çok kamu kuruluşlarında hakkında soruşturmalar başlatıldı.Halen devam eden soruşturmalar kapsamında bu güne kadar 50 bin üzerinde memur ve personel görevden alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan toplam 32 bin 200, Yükseköğretim Kurulu’ndan 1577, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan 393, Diyanet İşleri Bakanlığı’ndan 492, Maliye Bakanlığı’ndan 500’ün üzerinde memur,Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan 100 personel, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan 25 personel, Sağlık Bakanlığı’ndan 4 bin 800’ün üzernde personel açığa alınmıştı.
FETÖ’nün gerçekleştirdiği başarısız darbe girişimine ilişkin soruşturmalar halen devam etmekte olup, gözaltı ve tutuklanmalar sürmektedir.

Söz konusu soruşturmalar kapsamında FETÖ/PDY üyesi oldukları yönündeki tespitler sebebiyle Emniyet teşkilatından ilişkisi kesilen 14 emniyet müdürünün çocukları ya TSK’nın çeşitli okullarında eğitim görmekte yada buradaki birimlerde aktif görev yaptıkları ortaya çıktı.