Gündem

Bakan Ahmet Arslan açıkladı: '200 Kişilik Çağrı Merkezi Kuracağız'

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölgesel projelerle ilgili açıklamalar yaparken, Ardahan’da kurulacak 200 kişinin istihdam edileceği çağrı merkezini müjdeledi.

Bakan Arslan, bayramlaşmak üzere geldiği Ardahan’da Tarihi Kongre Binası önünde kalabalık bir vatandaş grubu tarafından karşılandı.

Bayramlaşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Arslan, Ardahan’ın memleketi olduğunu dile getirerek, kentin kendileri için özel bir yeri bulunduğunu belirtti.

Ardahan’ı bölünmüş yollarla her noktaya bağlamak istediklerini anlatan Arslan, “Ardahan’ı Sahara Tüneli ile Karadeniz’e bağlamak istiyoruz. Ilgar Tüneli ile Gürcistan’a daha kolay, daha kaliteli yollarla bağlamak. Hakeza Mozaret Tüneli ile Gürcistan’a bağlamak. Bu bir mutluluğumuz. Ilgar Tüneli’nin ihale süreçlerini başlattık, 32 tane teklif aldık. Ilgar Tüneli ile Ardahan üzerinden Karadeniz’i, İran’a, Irak’a, Suriye’ye bağlayacak ana koridoru tamamlamak istiyoruz.” dedi.

Batıda talebi karşılamak için arz yaptıklarını, Doğu’da ise, tezlerinin farklı olduğunu ifade eden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz arzı yapalım, biz yolları yapalım, arz birlikte talebi oluştursun. Ve bu bölgelerde istihdamı, ticareti, yaşanılabilirliği, insanımızın yaşam kalitesini daha artıracak bir ortam oluşturalım ki, tersten gitmiş olalım. Arz talebi oluştursun. İşte bunun olmazsa olmazı, en önemli noktası hükümetimizin ortaya koyduğu cazibe merkezleridir. Doğu ve Güneydoğu’da kalkınma hamlesini başlatan süreçti. Sayın Başbakanımız Diyarbakır’da açıkladılar. O süreci gerçekten çok önemsiyorum. Bu konuda Sayın Başbakanımıza gerçekten müteşekkiriz. Biz buralara fabrikalar yapacağız, çağrı merkezleri yapacağız. Tarımı ve hayvancılığı daha modern, katma değerini daha yükseltecek şekilde yapacağız. Bunlar bu bölgede yol ihtiyacını ortaya çıkaracak, kolay erişilebilirliği, ulaşılabilirliği ortaya çıkaracak.”

200 KİŞİLİK ÇAĞRI MERKEZİ SÜRPRİZİ

Arslan, Ardahan’da 200 kişilik bir çağrı merkezi kuracakları müjdesini verdi. Bölgenin genel olarak ülke ortalamasının gerisinde kaldığını söyleyen Arslan, şunları kaydetti:

“Ülkemizi 14 yıl öncesi ile kıyaslarsanız, kişi başı milli hasılası 3 bin dolarlardan 9 bin 300 dolarlara gelmiş durumda. Ancak, ülke ortalaması ile kıyasladığımız zaman, bizim bu bölgelerdeki kişi başı milli hasıla 4 bin 557 dolar. Neredeyse ülke ortalamasının yarısı kadar. Dolayısıyla bizim bu ortalamayı yakalamamız için bu bölgelerde geri kalmışlığı kader olmaktan çıkarıp, özellikle bu bölgenin makus talihini yenmemiz lazım. İstihdam oluşturmamız lazım, ticaret oluşturmamız lazım. Bu şehirlerde kentsel anlamda standartları daha da yükseltmemiz lazım. Bu bölgelerde ihracat yapıyor hale gelmemiz lazım. Bu neyi sağlayacak? İşsizliği önlediği gibi, insanımızın yerinde ikame edilmesini, ikametini sağlamış olacağız. Çok önemli.”

Her noktaya bölünmüş yollarla bağlanmayı önemsediklerini vurgulayan Arslan, bunun da gereğini yaptıklarını söyledi.

Aslan, Göle ilçesinde bir şehit ailesini ziyaret ettikten sonra Ardahan’dan ayrıldı.

Kamupersoneli.net | AA