Gündem

Bakan Faruk Çelik'ten Domates Açıklaması!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir etkinliğine katıldı. Katıldığı etkinlik kapsamında bir konuşma yapan Bakan Çelik bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Faruk Çelik yapmış olduğu konuşmasında üretime ve çiftçilerin yaşamış olduğu sıkıntıların çözümüne dair yapılacaklar hakkında bilgi verdi. 

” BİZDE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yapmış olduğu konuşmasının satır başları şu şekilde, ”Tarım Kredi, çiftçilerimize son 14 yılda 45 milyar liralık kredi kullandırdı. Çiftçilerimiz tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de milli gelirden en az payı alan kesimi oluşturuyorlar. Bu durumun ortadan kalkması ile Merkez Birliğimiz, Genel Müdürümüz, Ziraat Bankası ile görüşmelerini sürdürüyorlar. Biz de her türlü desteği veriyoruz. Bu konudaki esnaf çiftçi ayrımını ortadan kaldıracak düzenlemeyi Ziraat Bankası ile birlikte gerçekleştirmiş olacağız.” 

”TARLADA 2 LİRA OLAN DOMATES NASIL OLUYORDA 8 LİRA OLUYOR”

Artan meyve sebze fiyatlarına değinen Bakan Çelik konuya dair, “Soframıza gelen ürünleri zorluklarla soframıza taşıyan çiftçilerimizin alın terini İstanbul Boğazı’na bakarak konuşmak kolay. Yok efendim domatesin fiyatı şuymuş, enflasyon biraz yükselmiş, bunun müsebbibi de domates oldu. Bunun müsebbibi de çiftçinin ürettiği salatalık oldu, biber oldu. Geçin bunları, geçin! Çiftçi ile ilgili bakışları olumsuz noktaya çeken bu yaklaşımlara şiddetle karşı olduğumuzu söylüyorum. 8 liradan bahsedilen 7 lira bahsedilen domates bugün itibariyle 4 liraya düşmüş. 30 kuruşa, 40 kuruşa, maliyetinin altına çiftçi pazar bulamazken, çiftçiye sahip çıkmayanların, bugün bir nebze çiftçinin yüzü güldü diye, enflasyonun ana müsebbibini domates yapmalarını kabul etmek mümkün değildir. 2 liraya çiftçinin tarlasından çıkan domates, eğer 8 liraya satılıyorsa çiftçiden yola çıkan domatesin nerelere uğradığına bakmak gerekiyor. Gıda Komitemiz bununla uğraşıyor, bunu çözmeye çalışıyor. Tarladaki 2 liralık domates, nasıl 8 lira oluyor. Çözülmesi gereken bu oradaki 6 liranın hangi alın teri karşılığında verilip verilmediği meselesidir. Buradan çiftçilere sesleniyorum; üretmeye devam edin, hükümet olarak, Bakanlık olarak yanınızdayız. Bu enflasyon çığırtkanlığını yapanlara, adresi başka yerde bakın diyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Kamupersoneli.net – ANKARA