Gündem

Bakan Işık: Bu Kanun Teröristler Mücadele Eden Güvenlik Güçlerimize Bayram Hediyesidir

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık TSK personel kanunun değiştirilmesi hakkında ki genel kurulda çeşitli açıklamalarda bulundu.  

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM Genel Kurulunda, TSK Personel Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının yasalaşmasına ilişkin, “Bu kanun, şu anda bölgede teröristlerle kahramanca mücadele eden, kahraman güvenlik güçlerimize bir bayram hediyesidir. Onların moral ve motivasyonunu yükseltecek çok önemli bir kanundur.” dedi.

Işık, TBMM Genel Kurulunda, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın yasalaşmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, “Terörle mücadelede gerçekten ihtiyaç duyduğumuz son derece önemli bir kanun tasarısı sizlerin desteğiyle kanunlaştı.” ifadesini kullanarak, kanunun hayırlı olmasını diledi.

Fikri Işık, “Şunu öncelikle ifade etmek isterim ki bu kanun, Türkiye’nin demokrasisini bir adım dahi geriye götürmeyecek. Güvenlik-özgürlük dengesinde, güvenliğin olmadığı yerde özgürlüklerin uzun vadede korunamayacağı ilkesinden dolayı da aslında demokrasimizi daha da güçlendirecek. Bundan hiçbir tereddüt taşımıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“Özellikle köy korucularına koruma getiriliyor” şeklindeki iddialara da yanıt veren Işık, şunları kaydetti:

“Hayır. Bu kanun terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerinin görev almasıyla ilgili bir kanundur. Bunun dışında hiçbir düzenleme yok. O açıdan gönlünüzün rahat olmasını özellikle isterim. EMASYA protokolüyle uzaktan yakından alakası olmadığını özellikle bilmenizi isterim. Ama terörle mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti’nde, teröristle mücadelede görev alan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın kendini güvende hissetmeleri açısından da son derece önemli bir kanun olduğunu vurgulamak isterim. Bu noktada bütün sorumluluk da yetki de siyasi iradenindir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yetkisi tamamen icrai yetkidir. Bu noktada da inşallah bu yetkiyi hukuka uygun şekilde kullanacaklarından da eminiz. Hukuka aykırı davrananlar konusunda da zaten hiçbir şekilde toleransın gösterilmeyeceğinin bilinmesini de isterim.”

“Bu kanun, şu anda bölgede teröristlerle kahramanca mücadele eden, kahraman güvenlik güçlerimize bir bayram hediyesidir. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Onların moral ve motivasyonunu yükseltecek çok önemli bir kanundur.” ifadesini kullanan Işık, kanunun çıkmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Işık, “İnşallah Türkiye özgürlük-güvenlik dengesini en sağlıklı şekilde kuracak, terörle ve teröristle mücadeleyi en etkin şekilde yapacak, bunu yaparken de kardeşlikten, demokrasiden, hukuk devletinden zerrece taviz vermeyecek.” dedi. 

Tasarının yasalaşmasından sonra Danışma Kurulu önerisi getirildi. Kabul edilen öneriyle TBMM Genel Kurulu’nun yarın çalışma kararı kaldırıldı.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, BM Geçici Görev Gücü bünyesinde TSK’nın, 5 Eylül 2016’dan itibaren 1 yıl daha UNIFIL harekatına katılması için hükümete izin veren Başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere, birleşimi, 27 Haziran Pazartesi günü saat 14.00’de toplanmak üzere kapattı.

Kamupersoneli.net / AA