Gündem

Bakan Özlü Yerli Otomobil İçin Tarih Verdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü yerli otomobilin ilk üretilme tarihine ilişkin belilerlenen hedefler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özlü yerli otomobilin ilk üretilme tarihine ilişkin ”bizim hedefimiz 2019’da ilk modelin ortaya çıkmasıdır.” değerlendirmesinde bulundu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde ki konuşmasına vurgu yaparak  “Yeni bir iş modeli ortaya koyduk. Bu yeni iş modeli, özel sektörün önde olacağı, devletin de destekleyeceği bir model, yani özel sektör öncülüğünde bu çalışmanın yapılmasıdır.” ifadelerini kullandı. 

”BURADA OLMAYAN TEK ŞEY YERLİ MARKADIR”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü’nün açıklamasının satır başları şu şekilde, “Türkiye otomotiv sektöründe ihracat yapan bir ülke. Dünyanın en prestijli otomobil firmalarına parça üreten yan sanayimiz var. Türkiye otomotiv sanayi konusunda tasarımıyla, üretimiyle, ihracatıyla son derece gelişmiş bir ülke. Bizim sadece kendi markamız yok. Türkiye’nin kendi tasarladığı, test ettiği, onayladığı ve piyasaya sürdüğü bir markası yok. Zaten projenin de adını, ‘yerli marka otomobil’ diye ifade ediyoruz. Çünkü, şu anda Türkiye’de üretim yapan şirketler de yerli. O şirketlerde Türk işçiler çalışıyor, ihracat yapıyorlar, ekonomiye katkı sağlıyorlar. Onları da biz yerli kabul ediyoruz. Burada olmayan tek şey yerli markadır. İnşallah bu çalışma yerli bir markanın oluşması için gerekli bir çalışma olacaktır.”

”HEDEFİMİZ 2019’DA İLK MODELİN ORTAYA ÇIKMASIDIR”

Bakan Özlü’nün konuşmasının ardından bir gazetecinin “Yerli otomobil konusunda bir tarih verilebilir mi?” sorusu üzerine ise “Özel sektör öncü ve yüklenici olacak. Onlarla anlaşmaya vardıktan sonra tarih konusunda kesin konuşmak daha doğru olur. Ancak bizim hedefimiz 2019’da ilk modelin ortaya çıkmasıdır.” yanıtını verdi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA