Gündem

Bakan Soylu'dan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Açıklaması Geldi

Ülkemizde yeni yeni uygulamaya geçmiş olmasına rağmen, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi, sürücüler tarafından çok fazla şikayet aldı. Şikayetlere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu cevap verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’ne ilişkin: “Devlet hem vatandaşını korumak için hem de gelir elde etmek için vatandaşına tuzak hazırlamaz. Bayram üstü bu konuda çok daha dikkatli olduk. Bayram ertesi uygulamaya girecek. Bu konudaki bütün hazırlıklar yapıldı. İnşallah ortaya koyduğumuz iradeye milletimiz de karşılık verecek” dedi.

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Nedir ?

Karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amaçlarına hizmet etmek üzere kurulmuş veya kurulacak sistemlerle trafik kural ihlallerinin izlenerek görüntülendiği ve tespit edildiği, bilgilerin toplandığı, trafik idari para cezası karar tutanağına dönüştürüldüğü ve “Trafik Elektronik Denetleme Sistemi” olarak adlandırılan ana izleme ve görüntüleme sistemidir.

Ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlayan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi, kurulumu yapılan mevkiye göre birden fazla ihlal tespit sistemini bünyesinde barındırabilmektedir. Aynı kavşakta hem hız ihlal hem de kırmızı ışık ihlal tespit sistemi kurulabilmektedir.

Kamupersoneli.net