Gündem

Başbakan Açıkladı :" Başkanlık Sistemi ve Anayasa Değişikliği Çalışmaları Tamamlandı"

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım , AK Parti 25’inci İstişare toplantısının kapanış konuşmasını yaptı.

Binali Yıldırım: “Millet Ana muhalefet partisinin genel başkanının nasıl kumpaslarla değiştiğini henüz unutmadı!  HDP ile örgüt arasında dönen pazarlıkların ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz öz eleştirimizi yaptık yapıyoruz. Siz ne zaman aynaya bakacaksınız? Bir kez daha bir hususun altını çizmek istiyorum.

AK PARTİ İÇERİSİNDE FETÖ’CÜ OLAMAZ

AK Parti içerisinde ne FETÖ’cü, Ne bölücü hiç bir terör unsuru barınamaz. Partimize sızanları tek tek tespit ettik gereğini yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bylock’ta bakanlar varmış, milletvekilleri varmış ! Kocaman bir yalan. Ne Vekilimiz, ne bakanımız ne terörün içinde var, ne bylock’ta var, ne fetö de var. AK Parti’yi içeriden karıştırmaya gayretlerin olduğunu biliyorum. Bu örgütlerle amansız mücadeleyi en önce gören parti AK Parti’dir , gereğini de yapmıştır.

ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI HİLMİ ÖZKÖK’E CEVAP

Eski bir Genelkurmay Başkanı çıkıp diyor ki ‘biz uyardık’ , Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir. Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu. Bizim için kırmızı çizgi terör faaliyetinin başladığı gündür. O da 17 Aralık’tır. Durup dururken cemaatlerin üzerine gidip, ne olur ne olmaz, sizlerin defterini dürelim mi diyelim. Demokrasilerde böyle şey olmaz. Kimse silah eline almadıkça, teröre bulaşmadıkça, terör örgütü muamelesi göremez. Bu örgüt ilk defa devletle bilek güreşine 17 Aralık’ta başlamıştır. Ve devletin elini tutan o bilek kökünden kırılmıştır. 

FETÖ SORUŞTURMALARI

Süreç devam ediyor, soruşturmalar devam ediyor. Tespit ettiklerimizin gözünün yaşına bakmıyor, adalete teslim ediyoruz. Savcılarımız , hakimlerimiz konunun ciddiyetinin farkındalar. Ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar. Gece , gündüz demeden çalışıyorlar.Milletin Bu konuda beklentilerinin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorlar. Bir an önce bu alçak örgütün ele başlarını, darbeye katılanları cezalandırmak, gazilerimizin , şehitlerimizin haklarını sonuna kadar aramak için her türlü gayreti gösteriyoruz, göstermeye devam ediyoruz. Sürecin sonunda tek bir mağdur bile kalmayacak. Sürecin sonunda ininde saklanan bir tane bile FETÖ mensubu kalmayacak.

TÜRKİYE TESLİM OLMUYOR, DİMDİK DURUYOR
Şartlar zora girdiğinde, Statükoya teslim olmuyor, dimdik duruyor ve yanlışların karşısında gereğini yapıyoruz. Biz bir gün öyle bir gün böyle değiliz. Biz her şartta aynı istikametteyiz. Biz ona buna çamur atmıyoruz. Milletin değerlerini yüceltmeye çalışıyoruz.Bizim için saçların rengi önemli değil, gözlerin önemli değil, tenlerin rengi farklı olabilir bu da önemli değil. Bizim için önemli olan göz yaşların rengi hep aynıdır, onun için birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi her şeyin üstünde tutuyoruz.

MİLLET İRADESİNE İHANET ETMEDİK

Millet iradesine karşı en ufak ihanet içerisinde olmadık. Kim milletin verdiği emanete el uzatmaya kalktıysa AK Parti o eli kırıp bir kenera atmıştır. Bizim gelecek nesillere mirasımız budur.  Hesabı Hak’ka veririz, Halka veririz, vesayetçilere değil. Bir mümin olarak her hayrında, her şerrinde defterimize yazıldığına inanıyoruz. ALLAH(C.C)’ın hesabının tüm hesapların üzerinde olduğuna inanıyor, kabul ediyoruz.

ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Hem yeni Anayasa hem de Başkanlık sistemi ile ilgili çalışmaları tamamladık. Bu konuları mecliste ve kamuoyu nezdinde tartıştık, görüştük gerekli istişareleri yaptık. Bundan sonra yapacağımız iş teklifimizi en kısa zamanda meclise getirmek. Yüce meclis Anayasa değişikliğimizi görüşecek ve öyle ümit ediyorum ki bu teklif milletin önüne gidecektir. Meclis 337, 360’la da onaylasa her durumda son karar milletin olacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bu nasil is ben is kurdan 2 yil calistimdiye beni bidaha is almadilar neymis baskasi calisaca biz ne yapalim yasim 47 is vermi yorlar ne olur bu ise bir bakin