Gündem

Başbakan Açıkladı: "Çağrı Merkezlerinde 20-25 Bin Arası İstihdam Yaratılacak"

Geçtiğimiz günlerde, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Zergül ÖZBİLGİÇ çağrı merkezlerinde işçi istihdamı konusuyla alakalı olarak; sosyoekonomik gelişmişlik açısından daha geride olan bölgelerde 15 adetçağrı merkezinin kurulmuş olduğunu ve teşviklerden yararlandığını,15 adet çağrı merkezinde 6.343 kişinin istihdam edildiğinin altını çizmiştir. Aynı zamanda yatırımları devam eden 12 adet çağrı merkezlerinin de bulunduğunu sözlerine eklemiştir. Söz konusu çağrı merkezleriyle ilgili yatırımlar tamamlandığında yine 5.139 kişilik istihdam sağlanmasının öngörüldüğünü belirtmişti.

Başbakan Binali Yıldırım, 4 Eylül 2016’da Diyarbakır’da yaptığı konuşmalarda çağrı merkezlerinde 20-25 bin arasında istihdam sağlanacağını müjdeledi.

Binali Yıldırım, her yıl 40 bin istihdam sağlanacağını da söyleyerek fabrikaya ihtiyaç duyanların fabrikalarını devlet yapıp verecek dedi.

Çağrı merkezlerinde de istihdam yapılacağını ve gençlerin iş bulma imkanlarının artacağını açıkladı ve ekledi: “Gençler bu terör örgütü size dağı, ölümü vadediyor. 2015 yılına göre dağa çıkan genç sayısında 10 kat azalma oldu, sıfıra inecek sıfıra. Şimdi onun telaşını yaşıyorlar. Bu ülkenin gençlerini size yedirmeyeceğiz.”

Kamupersoneli.net

Bir Yorum