Gündem

Başbakan Binali Yıldırım'dan Edirne Mitinginde Önemli Açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için şehir ziyaretlerine devam ediyor.

Edirne Gar’ın da düzenlenen mitingde halka seslenen Başbakan;

 “Sevgili Edirneliler, hepinizi hasretle, selamlıyorum. Edirne ile gurur duyuyoruz. Çünkü Edirne Osmanlı cihan devletinin başkentliğini yapmış. Edirne, İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu şehir. Edirne aynı zamanda Mimar Sinan’ın da donattığı, imar ettiği bir şehir. Bu vesile ile Edirneli şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla yad ediyorum. 16 Nisan’a 17 gün kaldı. 17 gün sonra sandığa gideceğiz. Ülkemiz için, geleceğimizin için önemli bir karar vereceğiz. Edirne hazır mı? Edirne ne diyor? Edirne kararını çoktan vermiş, karar evet, istikamet Cumhuriyetin 100’üncü yılı. Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesi. 16 Nisan’da hükümet sistemini değiştireceğiz. Dikkat edin Edirneliler, devlet sistemi demiyorum, hükümet sistemi diyorum. Çünkü kafa karıştıranlar var. Biz 29 Ekim 1923’ye İstiklal Harbinden başarıyla çıktık. Devlet sisteminin adını koyduk. Cumhuriyet. Cumhuriyet cumhurundur. Cumhuriyete el uzatanlar, laf söyleyenler en önce Edirnelileri karşısında bulur, milleti karşısında bulur” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi hakkında açıklamada bulunan Yıldırım;

“Hedefleri Cumhuriyetti, meclisti. Ama millet buna müsaade etmedi. Siz müsaade etmediniz. Millet, Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve daha da önemlisi TBMM’ye sahip çıktınız. Kim rejimi değiştirmek isterse, karşısında milleti bulur. Bu bir hükümet sistemi değişimidir. Şimdi parlamenter sistem var. Bu sistem maalesef zaman zaman problem üretiyor. Geçmiş yıllara gidelim, 90-70’li yıllara gidelim. 28 Şubatları yaşadı, krizleri yaşadı, milyarları kaybettik. 11 sene o krizlerin borçlarını, 638 milyar borç ödedik. Bu borçları ödemeseydik daha fazla hizmet olacaktı. Daha kalkınmış bir Türkiye olacaktı. Biz getirdiğimiz 18 madde ile Cumhurbaşkanlığı sistemi ile değiştiriyoruz. Bizde maalesef 2007’de Cumhurbaşkanı seçimi yapılırken, CHP karşı çıktığı için seçim yapılamadı. Biz de halka gittik ve millet Cumhurbaşkanını seçti. Parlamenter sistem 2007’de değişti. İki başlılık var, bu iki başlılık sorun oluyor. Bu iki başlılık bize zaman kaybettiriyor. Kalkınmalarımız yavaşlıyor. Dolayısıyla mevcut sistem Türkiye’nin büyümesine ekonominin büyümesine ayak uyduramıyor. Ülkenin vaktinin, enerjisinin boşa harcanmasına neden oluyor. Bunun örnekleri geçmişte çok var. Bir parti tek başına iktidar olamıyorsa, hükümet kurulamıyor. 7 Haziran’a bakın hiç parti tek başına iktidar olmadı, hükümet kurulamadı. Seçime gitmek zorunda kaldık ve bu arada HDP gerçek yüzünü göstermiş oldu. Ceylanpınar’da 2 tane polisimizi bölücü örgüt şehit etti. Bakın İngiltere’de 1950’den bu yana sadece 15 hükümet, Almanya’da 24, Fransa’da 14, Türkiye’de 67 yılda 48 hükümet kurulmuş. Yazık değil mi bu millete, durmadan seçime gidecek. 1.5 yılda bir hükümet kurulmuş. Bakanlar ancak tebrikleri kabul eder sonra da vedalaşmaları” dedi.

 Çiftinin Tarladaki Ürünü Para Edecek, İşçi Alın Terinin Hakkını Alacak

ABD’de, Çin’de, Avrupa devletlerinde ekonomi güçlü, çünkü buralarda güçlü iktidarlar var. Bir ülkede güçlü iktidar varsa o ülke büyür. Bizler tek başına iktidarlarda kazandıklarımızı, koalisyonlarda harcıyoruz. Bedeli millet ödüyor. Cumhurbaşkanı seçilemedi, ekonomik kriz, siyasi kriz. İşte bu halk oylaması bütün bu krizleri ortadan kaldırıyor. Türkiye’de bu krizlerin sebebi zayıf hükümetler, ne zaman oldu? 2001 krizinde. Türkiye’yi daha fazla yatırım bir ülke konumuna yükseltmek istiyorsak, bu değişikliği yapmak zorundayız. Merhum Menderes, merhum Özal dönemlerinde Türkiye sıçramalar yaptı. Biz de Recep Tayyip Erdoğan döneminde sıçrama yaptık, ilklerle tanıştık. 81 ilini birbiri ile buluşturduk. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Trakya’da projelerimizle çehresini değiştirdik. İstanbul’a yapılan 3’üncü Köprü, 3’üncü Havaalanı tüm Türkiye’nin işini görüyor. Çanakkale Köprüsü bitince ne olacak? Edirne’den Çanakkale’ye Bursa’ya komşu kapısı olacak. Avrupa’dan gelen trafik Akdeniz’e geçecek. İzmit Körfezi’nde Osmangazi Köprüsü ile de hem Çanakkale Boğazı’nı hem de İzmir Körfezini tam bir çember yaparak, birleştiriyoruz. Edirne’den Bursa’ya gidin İskender yiyin. Bir günde 5 vilayet geçin. Bunların ikisi de tamam diğerleri de yapılıyor. Hızlı tren başlıyor. Selçuklu başkentini Osmanlı başkentine oradan da Cumhuriyetin başkentine Ankara’ya bağlıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile bu anlattığımız işler daha hızlanmış olacak” diye konuştu.

Kamupersoneli.net