Gündem

Başbakan Binali Yıldırım: "Kul sıkışmayınca hızır yetişmez"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, “(Kul sıkışmayınca hızır yetişmez) derler, hızır gibi AK Parti hareketi. 3 Kasım’da tek başına iş başına dedik, yakın ışıkları Türkiye aydınlansın dedik, yakın ışıkları İzmir aydınlansın dedik. 3 Kasım, Türkiye için bir dönümdür, bir milattır. Çünkü 3 Kasım, kalkınma ve adaletin, Türkiye’nin geleceğin inşa hareketidir.” dedi.


Partisinin İzmir il teşkilatınca Kaya Termal Otel’de düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Yıldırım’a “yolların kralı Binali Yıldırım” tezahüratları yapıldı.

Başbakan Yıldırım, her günün bayram güzelliğinde olmasını, Ramazan Bayramı’nın İzmir’e, millete, tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyerek, “Sizlerle bayramın ilk gününde burada, beni bağrından çıkaran İzmir’de beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. İzmir’in vekili olarak sizlerle iftihar ediyorum. Başbakanlık görevini üstlendiğim ilk bayramda sizlerle kucaklaşmak, İzmir’le hasret gidermek için buradayım. İzmir’e, yol arkadaşlarıma vefa borcum var, bu borcu ödemek için buradayım.” ifadelerini kullandı.

14 Ağustos 2001’de, yola çıkarken başlarında lider olarak bir Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. O günleri düşünün. AK Parti yola çıktığında memleketin halinin düşünün. O gün doğan çocuklar bugün 15 yaşını geçti. Onlar eski Türkiye’nin halinin bilemezler, çünkü o günleri görmediler. Türkiye iki tane krizle yerle bir olmuş ve artık insanların geleceğe yönelik umutları yok olmuş. ‘Kul sıkışmayınca hızır yetişmez’ derler, hızır gibi AK Parti hareketi. 3 Kasım’da ‘tek başına iş başına’ dedik, ‘yakın ışıkları Türkiye aydınlansın’ dedik, ‘yakın ışıkları İzmir aydınlansın’ dedik. 3 Kasım, Türkiye için bir dönümdür, bir milattır. Çünkü 3 Kasım, kalkınma ve adaletin, Türkiye’nin geleceğini inşa hareketidir. Türkiye’yi 14 yılda nereden nereye getirdiğimizi sizler en iyi şekilde görüyorsunuz. 78 milyon kardeşimiz bölünmüş yılları kullanırken görüyor, hastanelere gidince görüyor ve havayolunu halkın yolu yaptığımızı yaşayarak görüyorsunuz.”

Başbakan Yıldırım, “Ödemiş seninle gurur duyuyor” tezahüratları üzerine, İzmir’in ilçelerini sayarak, “Biz İzmir’le, Türkiye’yle, milletimizle gurur duyuyoruz.” dedi.

AK Partili 14 yılın geride kaldığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

“14 yıl dile kolay. 14 yılda AK Parti’ye her seçimde daha fazla destek vererek bugünlere getirdiniz. Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü AK Parti milletin içinden doğan bir partidir, milletin partisidir. AK Parti vatandaşına tepeden bakan değil, vatandaşın içinden gelen, vatandaşla geleceğe kutlu yürüyüşe devam eden partinin adıdır. Kalkınmada Türkiye’ye çağ atlattık. Ama bunları yaparken de bir yandan hizmet yaptık, bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ederek bugünlere geldik. Partimizi kapatmaya kalkmadılar mı? Aldılar mı cevabını? Cumhurbaşkanını size seçtirmeyiz dediler, aldılar mı cevabını, seçtik mi Recep Tayyip Erdoğan’ı. Yetmedi yargı darbesiyle hükümeti alaşağı etmeye kalkmadılar mı? Onlara gereken cevabı milletimiz verdi. Yetmedi Gezi olayları, 17-25 Aralık paralel çete. Onlara da bu millet cevabını verdi, vermeye devam edecek. Hiç merak etmeyin. Engelleri aşa aşa geliyoruz. Önümüze hangi engel çıkarsa çıksın, bu coşku, sevgi olduktan sonra 79 milyonun duası ve desteği arkamızda olduğu müddetçe aşamayacağımız bir engel yoktur. Sizden aldığımız güçle, emin adımlarla geleceğe yürüyoruz, 2023 hedeflerine, Gazi Mustafa Kemal’in bize işaret ettiği muassır medeniyet seviyesine emin adımlarla yürüyoruz. Yürümeye devam edeceğiz.”

AA
Kamupersoneli.net