Gündem

Başbakan Binali Yıldırım :"Suriyeli kardeşlerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum"

  Başbakan Binali Yıldırım, “Binbir meşakkatle yerini yurdunu bırakan, çoluğunun çocuğunun hayatını kurtarmak için yollar düşen, kardeş ve dost Türkiye’nin kapısını çalan Suriyeli kardeşlerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Hatay onlara bu savaşta en önce kucak açan şehirdir.” dedi. 

Yıldırım, Atatürk Stadyumu’nda, yapımı tamamlanan yaklaşık 400 milyon TL değerindeki tesislerin toplu açılış töreni ve iftar programına katıldı. 

Programda konuşan Yıldırım, vatandaşların ramazan ayını kutlayarak, “Bugün mübarek bir gece, Leyle-i Kadir. Bu vesileyle bin yıldan hayırlı diye müjdelenen Kadir Gecenizi de tebrik ediyorum. Bu mübarek gecelerin birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize katkı sağlamasını, birliğimizin, dirliğimizin devamına vesile olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.  

“İnançların, çoğulculuğun şehri Hatay’a, Hataylılara selam olsun.” diyen Yıldırım, Hatay’ın aynı zamanda “ilklerin şehri” olduğuna işaret etti. 

Hatay’ı, Çukurova’dan Suriye’ye, oradan Filistin’e uzanan mübarek topraklara erişen bir şehir olarak nitelendiren Yıldırım, “Hatay sebzecilikte, meyvecilikte, narenciyede ve taşımacılıkta Türkiye’nin ilk sırasında yerini alan bir şehirdir. Ama bütün bunların ötesinde Hatay, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne kazandırdığı en son mirastır. Hatay hoşgörünün şehri, Hatay dinlerin kardeşçe yaşadığı şehir. İlk havra, ilk cami, ilk taş kilise bu topraklarda yapıldı. Dolayısıyla Habib-i Neccar, Beyazid-i Bestami ve Cemil Meriç gibi büyük düşünürleri yetiştiren şehir, Hatay’da bugün bu iftar sofrasında, sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu. 

 Başbakan Binali Yıldırım, Suriyeli sığınmacıların da katıldığı programda, “Binbir meşakkatle yerini yurdunu bırakan, çoluğunun çocuğunun hayatını kurtarmak için yollar düşen, kardeş ve dost, Türkiye’nin kapısını çalan Suriyeli kardeşlerimi de sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Hatay onlara bu savaşta en önce kucak açan şehirdir. Hatay kardeşliği, birliği, beraberliği, ayrılıkları zenginlik olarak gören kusurları değil kardeşliği benimseyen şehirdir.”değerlendirmesinde bulundu.

AA
Kamupersoneli.net