Gündem

Başbakan Yardımcısı Kaynak: '15 Temmuz'dan Sonra PKK Nöbeti Devraldı'

 Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Van’da bugün yaşanan hain terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaynak, “Saldırının bayramın birinci günü yaşanması ne kadar aşağılık bir örgütle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.” dedi.

Kaynak, partisinin İl Başkanlığında, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Mahir Ünal, Nursel Reyhanlıoğlu, Uğur Dilipak, İlker Çitil, İmran Kılıç ve İl Başkanı Ahmet Özdemir ile bayramlaştı. Daha sonra Vali Vahdettin Özkan’ın ev sahipliğinde Valilik bahçesinde düzenlenen resmi bayramlaşma törenine katılan Kaynak, vatandaşlarla bir araya geldi.

Konuşmasında, Van’daki terör saldırısına değinen Kaynak, bu saldırıyı hiçbir din, inanç, kutsal ve ulvi değerle bağdaşmayan aşağılık bir hadise olarak değerlendirmek gerektiğini vurguladı.

Saldırıda 2 polis ve 48 masum vatandaşın yaralandığını hatırlatan Kaynak, “Bombalı araç patlatılıyor. O bombalı aracın hedefinin kim olduğu belirsiz. Çocuk, yaşlı, kadın, polis, asker böyle bir vahşet. İnsanlığını kaybetmiş, hayvandan da aşağı olan bir zihniyet. Bu bayramda bir yandan FETÖ ile mücadeleden dolayı geleceğe umutla bakmamız sağlanmıştı bir yandan terör ve terör örgütlerinin işgalindeki Suriye sınırımız artık güvenli bir sınır haline büyük oranda getirilmişti ayrıca oradan bize terörist ihraç edilmiyordu ama PKK terörü maalesef…” diye konuştu.

Bayram günü terör saldırısı düzenlemenin ahlaki, vicdani ya da insani olarak anlatmanın mümkün olmadığına işaret eden Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayram coşku günleri sevinç günleri ve siz o sevgi gününde, coşku gününde böyle kitlesel kıyım, kitlesel katliam eylemi yapıyorsunuz. Hedefi belirsiz, masum insanlar. Bu saldırı örgütün ne kadar insanlık dışı, ne kadar vahşi bir örgüt olduğunu, aslında derdinin Kürt kardeşlerimizin problemleri değil başka şey olduğunu gösteriyor.”

Kaynak, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 hafta sonra terör örgütü PKK’nın nöbeti devraldığını vurguladı.

“BUNLAR BİZİ ASLA VAZGEÇİREMEYECEK”

Hükümet, millet ve parlamento olarak terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını anlatan Kaynak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir kısım hain, terörist unsurlar temizlendikten sonra bu mücadelenin daha da başarıya ulaştığını dile getirdi.

Van’daki saldırının bir başka özelliğinin de o bölgede Van’ın hedef seçilmesi olduğuna değinen Kaynak, şunları kaydetti:

“Hep hedeflerinde olmuştu ama Van sağlam bir zeminde duruyordu. Bir düşünün; geçen pazar, bundan bir hafta önce Sayın Başbakanımıza refakat ederek Bakanlar Kurulu olarak Diyarbakır’daydık. Sayın Başbakan, terörden sonra bu bölgede hangi kalkınma planları uygulayacağımızı açıkladı. 73 milyar liralık bir bütçe oluştu ve ‘Van o plan çerçevesinde cazibe merkezlerinden biri olacak’ dedi. Yine olacak, bunlar bizi asla vazgeçiremeyecek.”

Bölge halkının da barış ve kardeşlik istediğini aktaran Kaynak, bölünmeye asla fırsat verilmeyeceğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadeleyi başarıyla yürüttüğünü aktaran Kaynak, gelecek adına her zamankinden daha umutlu olduklarına değindi.

Müslümanların bir bölümünün hac farizasını yerine getirdiği dönemde meydana gelen terör saldırısının zamanlamasının önemli olduğunu anlatan Kaynak, “Böyle bir vahşetin hem de bayramın birinci günü yaşanması ne kadar aşağılık bir örgütle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Bu da hem bizim milletimizin sağ duyusu, hem bölge halkının sağduyusu tarafından da çok doğru değerlendiriliyor.” dedi.

Kamupersoneli.net