Gündem

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Gündem Hakkında Konuştu

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gündemi değerlendirdi ve çeşitli açıklamalarda bulundu.  

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin ayakta olması, güçlü olması, İslam coğrafyasının güçlü olması demektir. Biz, büyük bir Türkiye’yi, güçlü bir Türkiye’yi, tabii ki 79 milyon vatandaşımız güçlü olsun diye istiyoruz.” dedi.

Kurtulmuş, Ordu Kültür ve Sanat Derneği (ORSAD) tarafından bir salonda düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, hemşehrileriyle Ankara’da iftarda bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ramazanın hayırlı olmasını temenni eden Kurtulmuş, ramazanın insanlara sadece terbiyeyi, sabrı, yoksulun fukaranın, yolda kalmışın halini anlamayı değil, aynı zamanda insani bütün değerleri de yeniden hatırlayıp yeniden öğrettiğini anlattı.

Kurtulmuş, ramazan ayında, ramazanın bütün öğretilerinden hakkıyla istifade etmeyi temenni etti.

İslam coğrafyasına bakıldığında, bu coğrafyanın şanlı, şerefli, güzel günlerinden çok uzakta durduğuna işaret eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“İslam coğrafyası, bir taraftan iç çatışmaların içerisinde, bir taraftan bombaların patladığı, insanların hayatını kaybettiği, şehirlerin, ülkelerin işgal altında tutulduğu ve maalesef geniş anlamda da İslam coğrafyasının iç çatışmalarla boğuştuğu bir dönemden geçiliyor. Aynı şekilde İslam coğrafyası açlıkla, kıtlıkla, cehaletle, çaresizlikle boğuşuyor. Bütün bunlardan kurtulabilmek sadece dualarımızda, ‘Ya Rabbi bunları bize bahşet.’ demekle olmaz. Elbette Cenab-ı Allah bahşederse olacak ama Cenab-ı Allah’ın bunları bahşetmesi için biz Müslümanlardan da bu uğurda çaba göstermemizi istiyor. İlim, irfan, hikmet, birlik ve dirlik yolunda çaba sarf etmemizi istiyor. Bütün bu sorunlarımızı çözecek olanlar tabii ki 1.5 milyarı aşkın Müslüman coğrafyanın insanlarıdır. Şunun farkındayız, İslam coğrafyası, dışarıdan birçok saldırıyla karşı karşıyadır. Bu saldırılar dün de vardı, bugün de var, yarın da var olacak. Ama aslolan bu saldırılar var diyerek kabuğumuza kapanıp çekilmek, içimize kapanmak, sorunlarımızı tehir etmek, sorunlarımızla yüzleşmekten kaçınmak değildir. Evet, dışarıdan her türlü saldırıyla karşı karşıyayız. Ama biz de nasıl ki Cenab-ı Allah’ın bize öğrettiği şekilde iyi Müslümanlar, güzel insanlar olarak hayatımızı güçlendirmek için gayret sarf ediyor muyuz, sarf etmiyor muyuz? Dolayısıyla İslam dünyası kendi içerisinde de bu soruları soracak, bu sorunları çözecek ve daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir.”

– “Türkiye, İslam dünyasının amiral gemisidir”

Türkiye üzerine de oynanan oyunlar olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, Türkiye’nin, İslam dünyasının amiral gemisi olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Osmanlı dağılınca İslam dünyasının nasıl dağıldığını gördük. Osmanlı dağıldıktan sonra yine uzun yıllar Türkiye, ayakta duramaz, güçsüz halsiz bir ülke olarak devam ettiği zaman İslam dünyasının acı halini de gördük. Türkiye’nin ayakta olması, güçlü olması, İslam coğrafyasının güçlü olması demektir. Biz, büyük bir Türkiye’yi, güçlü bir Türkiye’yi, tabii ki 79 milyon vatandaşımız güçlü olsun diye istiyoruz. Devletle milletin bütünleştiği, halkın bütünüyle devlete sahip çıktığı, devletin de vatandaşına sahip olduğu bir Türkiye’yi kastediyoruz. Böyle bir Türkiye, sadece kendi içinde birliğini sağlamakla kalmaz, bütün coğrafyanın kilit taşı yerine oturur ve bu sütun, bu revak güçlü bir şekilde kıyamete kadar varlığını sürdürür. Onun için Türkiye’de, güçlü bir Türkiye istikametinde yol almamızı sağlayan, her vesileyle destek olan Türkiye’deki siyasi istikrar, ekonomik istikrara destek veren, omuz veren, ülkenin dirliğine ve birliğine katkı sağlayan, Türkiye’nin terörden temizlenmesi için bütün terör örgütlerine karşı uyanık durarak milli birlik ve beraberliğimizi savunan bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Bir ülkenin kalkınmasının sadece devlet aygıtından ibaret bir iş olmadığını ifade eden Kurtulmuş, “Bir ülkenin kalkınmasını sağlayan esas güç milletin inanması, milletin motivasyonu ve milletin inançla yoluna devam etmesidir. İş adamlarımız, esnafımız, öğretim üyelerimiz, sanatkarlarımız, her vatandaşımız, Türkiye’nin geleceğine katkı sunan her bir kardeşimiz, dualarıyla bize destek olan herkes, yeniden büyük Türkiye’nin kuruluşunun mimarlarıyız. Hep beraber inşallah Türkiye’yi daha ileriye götürecek çalışmalar yapacaktır.” değerlendirmesinde bulundu. 

Ordu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Nuri Özmen de Ankara’da yaşayan Orduluları çeşitli etkinliklerle bir araya getirdiklerini, böylelikle hemşehriler arasında kaynaşmanın sağlanmasına vesile olduklarını söyledi.

Programa, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Ankara’da yaşayan Ordulu bürokratlar, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kamupersoneli.net / AA