Gündem

Başbakan Yardımcısı Şimşek'i Ölümle Tehdit Eden Lisesi Tutuklandı

 Lise öğrencisi O. Ç. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e ölüm tehdidinde bulunduğu iddiası ile yargılanıyordu. Yargılanan O.Ç. 3 ay 10 hapis cezasına çarptırıldı. 


Lise öğrencisi O. Ç. dayısı adına kayıtlı olan ancak kendi kullandığı telefon üzerinden o dönemin Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek’in özel kalem sekreterini arayarak Mehmet Şimşek ile görüşmek istediğini söyledi. Ancak amacına ulaşamayan genç Bakan Bey yurt dışında cevabını aldı. 

Bu cevabın üzerine lise öğrencisi O. Ç. özel kalem sekreterine ” kendisine iletin onu öldüreceğim, bıktım bu vergilerden, kimse bana bir daha vergi ödetemez. Bakan beye karşı öyle bir eylem yapacağım ki sansasyonel olacak ” ifadelerini kullandı. 

Lise öğrencisi hakkında yapılan suç duyurusundan dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında polis lise öğrencisini 3 Nisan 2016 tarihinde gözaltına aldı. Lise öğrencisi verdiği ifadesinde ” ben lise öğrencisiyim. Evden okula, okuldan eve gelen birisiyim. Aldığım harçlıklarla geçinen birisiyim ve böyle birisine cep telefonuna yaptığı her yüklemeden dolayı vergi kesiliyor bundan dolayı ilgili yerleri aradım ve durumu izah ettim. Hiç bir örgüt ile bağlantım yoktur ” ifadelerine yer verdi. Lise öğrencisi bu ifadesinden sonra serbest bırakıldı. 

3 Ay 10 Gün Hapis Cezası Aldı 

Hakkında tehdit suçlaması ile Ankara 3. Çocuk Mahkemesine dava açılan lise öğrencisi en az ceza olan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak iyi hal indirimi yapılarak liseli gencin aldığı ceza 3 ay 10 güne indirgendi. 

Kamupersoneli.net / ANKARA