Gündem

Başbakan Yıldırım 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Halka Seslendi!

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Milli Beraberlik ve Demokrasi Günü’ne özel 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde halka sesleniyor. Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının satır başları şu şekilde, 

”ACIMIZ BÜYÜK, BOYUN BÜKMÜYORUZ, BÜKMEYECEĞİZ”

Başbakan Binali Yıldırım, yapmış olduğu konuşmasına ,15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın unutulmayacağını anımsattı ve şu açıklamaları yaptı. “Bugün şehitlerimizi anmak ve Şehitler Makamı’nın açılışını yapmak için buradayız. O gece burada 34 kahramanımızı şehit verdik. Evlatlar vatan, millet için şehit düştü. Şehitlerimizin tamamı kalbimizde ebediyen yaşayacak. Acımız büyüktür ama boyun bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateşte olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşlarımızı içimize akıtacağız. Alçakları sevindirmeyeceğiz. Vatan için, millet için, inanç, namus, şeref için canlarını seve seve veren şehitler bizden Fatiha, dua bekliyor. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutmayacağız. Onların aziz hatıralarını her zaman yaşatacağız.”

”BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN MEKANI CENNET OLSUN”

”Biz şehitlik mertebesini ölümsüz sayan bir inancın mirasçıyız. O yüzden şehitlerimizin bizim üzerimizde olduğunu düşünüyoruz. Bu değerleri son nefesimize kadar koruyacağız. Bugün açılışını yapacağımız Şehitler Makamı’nı şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için burada inşa ettik. Çevresini park haline getirdik; şehitlerimizi temsilen 250 selvi ve gül ağacı dikildi. Onların adı yer alıyor. Burayı ziyaret edip, selaları dinleyip onların isimlerini okuyabilecekler. Sadece bu anıtlarla değil, şehitlerimizin isimlerini hikayelerini eserlerle yaşatmaya devam edeceğiz. Bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun, ruhları şad olsun.”

”TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİNE KİMSE ENGEL OLAMAYACAK”

Başbakan Binali Yıldırım yapmış olduğu konuşmasında darbenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde savuşturulduğunu vurgulayarak darbecilerin kendi bataklıklarında kuruyacağını söyledi. ”Bizler alalede bir toprak üzerinde yaşamıyoruz. Bu topraklar vatanımızdır, bu torakların her karışı şehit kanıyla sulandı. Bu toprakların her karışında kahramanlık destanı var. Vatan; şerefimizdir, onurumuzdur, namusumuzdur. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız Başkomutanımızın liderliğinde millet meydanlara inmiş darbecilere darbeyi vurmuştur. Bugün de yarın da göğsümüz siper olacak; hiçbir hain bu toprakları çiğneyemeyecektir. Bugün oynadıkları tiyatrolar bize yaşattıkları acıdan daha acı bir sonla bitecek, kendi bataklarında kuruyacak, ellerinde kanla kendi karanlıklarında yok olacaklar. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Kahramanca bu toprakları korumayacağız. Türkiye’nin yükselişine hiç kimse engel olamayacak.”

”ÇANAKKALEYİ GEÇEMEDİNİZ BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜNÜ GEÇECEĞİNİZİ Mİ ZANNETTİNİZ?”

Başbakan Yıldırım konuşmasının sonunda, ”Çanakkale’yi geçemediniz Boğaziçi Köprüsü’nü geçeceğinizi mi zannettiniz” diyerek, ”Bayrakları indirmedik. 15 Temmuz Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA