Gündem

Başbakan Yıldırım'dan Çok Önemli Seçim Barajı Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde televizyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi. Başbakan Binali Yıldırım burada konuşma yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında seçim barajına da değindi. Seçim barajına ilişkin Başbakan Yıldırım’ın açıklaması şöyle oldu

“YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI KONUŞULUR”

“Yüzde 10 seçim barajı konuşulur, indirilebilir bu seçim barajı. Çünkü bu cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde artık model değiştiği için parti gruplarından ziyade, milletvekilleri ön plana çıkıyor. Bu esnetilebilir, partilerle konuşmak lazım.”

“Bu sistem zaten temsilde adaleti, yönetimde istikrarı getiriyor. Ayrıca bir şeye lüzum yok.” diyen Yıldırım, “İstikrarı sağlamak amacıyla baraj yüksek tutulmadı mı? Şimdi artık bu istikrarı sandıkta vatandaş sağlıyor. Dolayısıyla birtakım barajlarla istikrarı garanti altına almak ihtiyacı ortadan kalkıyor. Bu yüzden barajla ilgili bir düzenleme yapılabilir.”

MİLLETVEKİLLERİ HANGİ USULLERE GÖRE SEÇİLECEK?

“Milletvekillerinin hangi usullerle seçileceği, hangi yöntem olacağı konusu da oturulup konuşulacak, bir partinin vereceği karar değil ama biz AK Parti olarak buna açığız. Oturup bütün partilerle konuşacağız, makul bir noktada buluşursak bu değişikliği de yaparız. Bu, yapılan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bir parçası değil, bunun dışında anayasa konusu olmadığı için hemen 16 Nisan’dan sonra oturup konuşalım bu işi, biz hazırız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA