Gündem

Başbakan Yıldırım'dan Kabinede Revizyon Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın TBMM’nin 97. açılış yıl dönümü dolayısıyla verdiği resepsiyona katıldı. Tatlıların bulunduğu masanın önünde gazetecilerle sohbet eden Yıldırım, tatlı ile arasının nasıl olduğunun sorulması üzerine, “Yok” cevabını verdi. 

Hamur işleriyle arasının daha iyi olduğunu anlatan Yıldırım, espri yaparak, “Yetişme tarzımız, buğday ile koyun, gerisi oyun.” ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım, “Tatlıda da tercihiniz Türk tipi mi sistem gibi?” sorusuna da gülerek, “Türkiye’den başka tatlı yapan mı var? Daha fazla tatlı sormayın, dayanamıyorum.” cevabını verdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın resepsiyona katıldığındaki açıklamaları şöyle oldu;

TBMM Genel Kurulundaki özel birleşimde yaşanan tartışmanın sorulmasına Yıldırım, “Olur bunlar, Meclis’te olağan şeyler. O kadar olsun. Meclis, adı üstünde milletin evi. Herkes düşündüğünü, bildiğini söyledi. Bir şey yok.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’a “Meclis açılınca nasıl bir tablo bekliyorsunuz, gerginlik devam eder mi?” sorusu soruldu. Bunun üzerine Başbakan Binali Yıldırım “Niye gerginlik olsun, ne sebep var? 3 günlük yalan dünya, neyimizi paylaşamıyoruz. Vatandaşa iyi örnek olmamız lazım. Çocuklar bugün bize çok güzel ders verdiler.” dedi.

“Uyum yasaları için muhalefete gider misiniz?”

“Uyum yasalarını çıkarmak için muhalefetle mümkün mertebe uzlaşmayı tercih ederiz. Uzlaşamadığımız bir durum olursa da yine yolumuza devam ederiz. Bakalım, havayı bir görelim.” 

“Kabinede revizyon olacak mı?”

Bu sorunun sorulması üzerine Başbakan Binali Yıldırım gülerek, “Sağolun ya, karnım tok.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA