Gündem

Başbakan Yıldırım'dan Suudi Prensine Taziye Telefonu

Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan’ın Cidde, Medine ve Katif kentlerinde gerçekleşen terör saldırıları nedeniyle, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz Al Suud’u telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, dün akşam Prens Muhammed ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüşmede, 4 Temmuz’da Suudi Arabistan’ın Cidde, Medine ve Katif kentlerinde gerçekleşen terör saldırıları nedeniyle taziye dileklerini ileten Yıldırım, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diledi. 

Mübarek ramazan ayında İstanbul’da ve kutsal mekanlarda gerçekleştirilen bu hain terör saldırılarını şiddetle kınadığını belirten Başbakan Yıldırım, söz konusu saldırıların terörün dini, ırkı ve kutsalı olmadığını gösterdiğini vurguladı. 

Bu menfur saldırıları gerçekleştirenlerin tüm insanlığa karşı suç işlediklerini dile getiren Yıldırım, terörizmle mücadele için uluslararası işbirliğinin büyük önem taşıdığını, Türkiye’nin bu konuda Suudi Arabistan Hükümeti ve halkıyla tam bir dayanışma içinde olduğunu ifade etti.  

Türkiye ve Suudi Arabistan’ın ortak çabalarını sürdürmesinin önem arzettiğine dikkati çeken Yıldırım, bu bağlamda Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki işbirliğinin daha da ileri bir seviyeye taşınmasından tüm bölge halklarının da istifade edeceğini kaydetti. 

“İşbirliğini geliştirmekten başka seçenek yok”

Görüşmede, Prens Muhammed de 28 Haziran’da İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlere ilişkin taziyelerini iletti.

Başbakan Yıldırım’ın dile getirdiği görüşlere tamamıyla katıldığını belirten Prens Muhammed, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın terörle mücadelenin yanı sıra diğer tüm alanlarda işbirliğini daha da geliştirmekten başka seçeneği olmadığını, Suudi Arabistan olarak bu doğrultuda çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Görüşmede, ikili ekonomik ve ticari ilişkiler de ele alındı.

Kamupersoneli.net  | AA