Gündem

Başbakan Yıldırım'dan Yürüyüşe Yönelik 'Yürüyeceksen Darbeye Karşı Yürüyeceksin' Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, bazı temaslarda bulunak için ve askerlerle iftar programına katılmak için Diyarbakır’a geldi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirmiş olduğu yürüyüşe yönelik açıklama yaptı. Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasının satır başları, 

”YÜRÜYECEKSEN DARBEYE KARŞI YÜRÜYECEKSİN”

”Siz değil misiniz, 15 Temmuz’da Cumhrubaşkanımızın meydanlara inin dediğinde bayrağı elinize alarak bu meydanları siz doldurmadınız mı? Alçak darbecilere hak ettikleri cevabı siz vermediniz mi? Allah sizlerden razı olsun. O gün meydanlara inmeyenler, şimdi tutmuşlar Ankara’dan İstanbul’a yürüyorlar. Yürüyeceksen, darbelere karşı yürüyeceksin. Adalet sokakta aranmaz.”

”ONLARA ASLA BU TOPRAKLARDA BİR DAHA NEFES ALDIRMAYACAĞIZ”

Diyarbakır’ın ihtiyaçlarına yönelikte bir takım açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, ”Şimdi artık birlik olma, beraber olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır. Diyarbakır’ın ihtiyaçlarını biliyoruz. Diyarbakır’ın birinci derdi, terörden şehri temizlemek, terörü buradan kökünü kazımak. Şimdi terörün Diyarbakır’dan kökü kazındı mı? Artık terör örgütü esnafımıza, vatandaşımıza tehdit ederek haraç alarak zulüm yapabiliyor mu? Yapamıyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür, Diyarbakır’ın yanındadır. Onlara asla bu topraklarda bir daha nefes aldırmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net – ANKARA