Gündem

Başbakan Yıldırım: İş Birliğine Uzak Durmamalıyız

Başbakan Binali Yıldırım, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) ülkeleri arasında zaman zaman bazı siyasi sorunlar ve sıkıntılar olabileceğini belirtti ve şu açıklamayı yaptı;

“Bunlar gelip geçicidir. Bunlara takılıp kalmamamız gerekir. Hiçbir zaman yakın iş birliğine uzak durmamalıyız. Ekonomik iş birliği demek daha fazla ticaret, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve daha iyi komşuluk ilişkileridir.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın buradaki açıklamaları şöyle oldu;

“ÖNEMLİ BİR ADIM”

“Bölge ülkeleri yaklaşık birbirlerine 2 saatlik uçuş mesafesinde yer alıyor. Bazıları daha da kısa. Bu özel konumu, bu yakınlığı, bütün halklarımızın yararı için ekonomik alandaki iş birliğimizi, ticari ilişkilerimizi, en önemlisi de ülkelerimiz arasındaki beşeri ilişkileri geliştirip güçlendirirsek, bu bölgenin, birliğin geleceği için çok önemli bir adım teşkil edecektir.”

“BU NOKTADA YAPMAMIZ GEREKEN ÖNEMLİ İŞLER VAR”

“Geçtiğimiz 15 yıl içerisinde Karadeniz havzasını paylaşan ülkelerin, KEİ içerisindeki ülkelerle ulaşım altyapısını, iletişim altyapısını geliştirme yönünde önemli adımlar attık. Karadeniz Sahil Otoyolu bölge için hayati öneme sahip bir altyapı projesidir. Türkiye olarak biz bin 700 kilometrelik sahil şeridimizin büyük bir bölümünde bu otoyolu tamamlamış durumdayız. Ümit ederim ki geri kalan kısımların da birliğin öncülüğünde önümüzdeki süre içerisinde tamamlanması ve böylece bölgenin kalkınmasına yönelik adımların atılmasıdır. Bizler icraatlarımızı başarıyla sonuçlandırabiliriz, ekonomide sıkıntımız olmayabilir, tarımda iyi mahsul alabiliriz ancak insanların, malların, hizmetlerin ve sermayenin bölge ülkeleri arasında serbestçe dolaşımına imkan sağlamazsak, bütün bunlar çok fazla anlam ifade etmez. Son 2 yılda bölge ülkeleri arasındaki ticaretin geriye gitmiş olması da bu noktada yapmamız gereken önemli işler olduğunu bize ifade etmektedir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA