Gündem

Başbakan Yıldırım: "PKK İle İlişkisi Tespit Edilen 14 Bin Öğretmenin Yeri Değişecek"

Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanlar, doğuda görev yapan öğretmenlere ilişkin konuştular.

Başbakan Binali Yıldırım, doğuda görev yapan öğretmenlerden terör örgütüyle bağlantıya geçmiş olanların görev yerlerinin değiştirileceğini açıkladı.

Bazı öğretmenlerin eğitimden ziyade terör örgütüyle iç içe olduklarını dile getiren Yıldırım: “19 milyon öğrenci ders başı yapacak. Allah yavrularımıza zihin açıklığı versin. Çocuklarımıza başarılar diliyorum. Bu sene Milli Eğitim’de yeni bir uygulamaya gidiyoruz. Sözleşmeli öğretmen. İlk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen iş başı yapacak. Bunlar baştan nereye gideceğini biliyor. Hangi şartlarda görev yapacağını biliyor. Bu bağlamda Doğu ve Güneydoğu’da maalesef terör örgütünün baskısı veya terör örgütü ile bir şekilde ilişkiye girmiş öğretmenleri değiştiriyoruz. Bu 14 bin civarında öğretmeni maalesef oradan başka yerlere almak mecburiyeti var. Bunlar eğitim yerine terör örgütünün amaçlarına hizmet eder bir noktaya gelmişler. Bu dönemde 5 tane yeni üniversite kurduk. Ayrıca 498 tane engelli öğretmen ataması yapıldı. Bütün müracaatlar atandı. 10 bin 291 yeni derslik hizmete giriyor. Böylece 60 bini geçmiş oluyor. 7 bin 800 tanede özel okul bunun içinde var. Özel okul miktarı yüzde 14’e erişmiş durumdadır. Organize sanayi bölgeleri içinde meslek okulları vardı. Bu meslek okullarını Organize sanayi bölgeleri dışında da açılsa aynı haklardan yararlanacak.”dedi.

Başbakan Yıldırım konuşmalarında, çırak eğitimini de zorunlu eğitim haline getirdiklerinden de bahsetti.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Ilisigi tespit edilenler nasıl olur da görevden atılmaz? Bu kadar vatan aşkıyla yanan öğretmen varken teröristlerin maşalarina maaş verilmesi ne kadar doğru?

  2. Pkk nın yeri belli git kökünü kazı..gariban öğretmenin ne suçu var..gittikçe saçmaladınız

  3. Madem doğuda 14.000 öğretmen teröre destek veriyor gôrevden atın onlara vatandaşın vergisiyle maaş vermeye ne hakkınız var ?yerine atanamayan vatanını seven kişileri almalısınız Şuanda malesefki devletimizin esnek yönetiminden dolayı pkk ya zamanında müdahale edilmedi .Halen terör örgütünü destekleyenler mecliste! Kimse vatandaşı kandırarak şehidimizin kanı yerde kalmadı demesin.Bu ülkede şehidimizin kanıyla yıkanan topraklarda hainler yatıyorvicdanınız rahatmı? Benim vicdanım rahat değil çünkü bu yanlış hepimizin yanlışı düzeltmek zorundayız