Gündem

Başbakan Yıldırım : "Unutmayacağız, unutturmayacağız"

Başbakan Binali Yıldırım, “Asker kılığı içerisindeki bu FETÖ’cü çeteleri, terör elemanlarını, askerlerimizle, Silahlı Kuvvetlerimizle, onun asil kurumsal yapısıyla karıştırmamamız lazım. Her kurumda yanlış yapılar olabilir. Bugün artık temizlik günüdür ve bu temizlik de en iyi şekilde yapılmaktadır.” dedi.

Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbe yanlısı pilotların kullandığı savaş uçaklarınca vurulan Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Bombalama nedeniyle zarar gören kampüsteki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yıldırım, polis teşkilatı mensuplarının, çok sınırlı imkanlarıyla, bu orantısız güce karşı hayatlarını feda ederek, sonuna kadar direndiğini, Genelkurmay Karargahı’nı, MİT Müsteşarlığı’nı, Meclis’i, havaalanlarını ve bütün kritik yapıları kurtardığını hatırlattı. 

Tehlikenin bitmediğini belirten Yıldırım, “Vatandaşımız tedirgin olmasın. Vatandaşımızın huzuru, güveni sağlanmıştır ve zayıf da olsa bu gibi intikam duygusuyla, yenilmişlik hissiyle harekete geçen, geçmeye çalışan çılgınlar olabilir. Buna karşı da tedbirlerimizi alıyoruz.” dedi.

Yıldırım, zaman zaman sosyal medyada tezviratlar yapıldığını, bilgi kirliliğinin olduğunu ifade ederek, bunların maksatlı olduğunu, insanları korkuya, paniğe sevk ederek, başka bir kalkışma planı yapmak için fırsat kollayanların olabileceğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendilerinin, bakanların ve valilerin yaptığı açıklamalara itimat edilmesini isteyen Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gerekli açıklamaları yaptığını hatırlattı.

“Unutmayacağız, unutturmayacağız”

Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere şifa dileyen Yıldırım, teşekkür edecek çok makamın olduğunu, bu dönemde yargının da çok iyi çalıştığını söyledi.

Yargının çok esaslı bir şekilde, kalkışma içinde bulunan darbe bozuntularını teker teker topladığını ve adaletin eline teslim ettiğinin altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Hukuk devleti, Türkiye intikamla hareket etmez, onların yaptığını yapmaz. İntikam yerine adaletle davranılacak ama dökülen hiçbir kan, hesapsız, hesap sorulmadan kalmayacak. Yapanlar mutlaka ve mutlaka teker teker adaletin önüne çıkarılacaklar, hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Vatandaşlarımız sakin olsun, hükümetimiz, kurumlarımız olaya hakimdir, iş başındadır. Herhangi bir kışkırtmaya, provokasyonlara meydan vermeyelim. Akşamları demokrasi nöbetine kardeşlik, birlik, beraberlik içinde, parti, görüş farkı ortaya koymaksızın devam edelim.”

Yıldırım, 15 Temmuz’un “Şehitler Günü” olarak kabul edildiğini hatırlatarak, Jandarma Genel Komutanlığı ile Beştepe Külliyesi arasındaki alanın bu amaçla yeniden düzenleneceğini söyledi. Yıldırım, “Bunun iki anlamı var, bir tanesi; maalesef bu hain yapılanmanın karargahlarından biri Jandarma Genel Komutanlığı’ydı. Hedef de Külliye’ydi. Orada şehitlerimiz var. İnsan hafızası nisyan ile malumdur. Unutmak, yeni felaketlerin habercisidir. Unutmayacağız, unutturmayacağız.” ifadesini kullandı.

“Türk medyasına teşekkür”

Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve istiklaline kalkışanların her türlü şekilde en ağır cezayı alacağını vurgulayan Yıldırım, bu süreçte herkesin üzerine düşen görevi yaptığını ama en önemlisi Türk medyasının, büyük bir başarıyla sınavı geçtiğini söyledi.

Milli duyguların, bağımsızlık hissiyatının ne kadar yüce bir değer olduğunun, medya kuruluşlarınca en iyi şekilde görüldüğünü belirten Yıldırım, darbecilerin işine gelebilecek hiçbir habere yer verilmediğini, sorumlu vatandaş anlayışıyla yayınların sonuna kadar sürdürüldüğünü ifade etti. Yıldırım, millet ve hükümet adına Türk medyasına teşekkür etti.

Buradaki caminin imamının da sela okuyup geldikten sonra şehit edildiğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Yabancı basın maalesef her zamanki gibi bilgileri tek taraflı, bu haşhaşi örgütün etkisi altında kalarak aktarmaya devam ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, cümle alem, bütün dünya biliyor ki bu alçakça bir darbe teşebbüsüdür ve büyük Türk milleti, onun bağrında çıkardığı polis teşkilatı, vatanını, milletini, bayrağını seven gerçek askerleri, subayları gerekli mukavemeti göstermiş ve bu alçak girişimi başarısızlıkla sonuçladırmıştır. Bu vesileyle asker kılığı içerisindeki bu FETÖ’cü çeteleri, terör elemanlarını, askerlerimizle, silahlı kuvvetlerimizle, onun asil kurumsal yapısıyla karıştırmamamız lazım. Her kurumda yanlış yapılar olabilir. Bugün artık temizlik günüdür ve bu temizlik de en iyi şekilde yapılmaktadır. Tamamen bu şebekelerin devlet içerisinden temizlenmesi için de ne gerekiyorsa yapılacaktır. Halkın gücü karşısında tankın gücü hiçbir şey yapamamıştır. İman gücü, isyan gücünü yenmiştir.” 

Yıldırım, Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunarak, “Allah böyle acıları bir daha bu aziz millete yaşatmasın.” dedi.

Kamupersoneli.net | AA