Gündem

Başbakan Yıldırım: 'Yarasız yere kurt düşürmeyin'

Başbakan Binali Yıldırım, Gazeteciler Günü sebebiyle TBMM’deki basın mensuplarını ziyaret ettikten sonra sürpriz bir şekilde muhalefet kulisine yöneldi ve burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çay içti ve 15 dakika kadar sohbet etti.

CNN Türk muhabiri İbrahim Gündüz’ün bildirdiğine göre bu görüşme sırasında iki lider arasında ilginç diyaloglar da yaşandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Bu teklifi geri çekseniz ne güzel olur. Ortam yumuşar’ sözlerine yanında bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de esprili bir şekilde ‘Biz 2019’a kadar Başbakan kalmanızı istiyoruz’ şeklinde katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım ise bu sözlere karşılık olarak sadece gülümsemekle yetindi.

Anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesinin görüşmelerinin tamamlanması üzerine Yıldırım, buradan ayrılarak iktidar kulisine geçti.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNDE 1. MADDENİN OYLAMASINA GEÇİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişiklik teklifinin 1. turunda birinci maddenin gizli oylamasına geçildi.

Oylama öncesinde ise birinci maddeye ilişkin önerge işlemleri yapıldı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, partisinin anayasaya aykırılık önergesi üzerinde yaptığı konuşmada, teklifin referanduma gitmesi halinde halkın oylarıyla reddedileceğini savundu.

Teklifin birinci maddesinin yargının bağımsız ve tarafsızlığına ilişkin olduğunu belirten Akar, ülkenin getirildiği noktada bağımsız ve tarafsız yargıdan söz edilemeyeceğini bildirdi.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ise önerge üzerindeki konuşmasında, anayasa değişikliği teklifinin halktan gelmediğini ve halkın sorunlarına çözüm olamayacağını kaydetti.

Türkiye’de yargıya güvenin çok gerilediğini ileri süren Ertan, böyle bir ortamda anayasa değişikliği yapmanın yanlış olduğunu savundu.

1. MADDE KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği teklifinin birinci maddesine 347 kabul, 132 ret oyu verildi.

KILIÇDAROĞLU DA GENEL KURUL SALONU’NA GELDİ

CHP ve HDP’nin önergeleri görüşmelerinin ardından reddedildi.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, maddenin görüşmelerinin tamamlandığını, gizli oylamaya geçileceğini belirterek, milletvekillerine salonda karışıklık yaşanmaması ve herkesin yerini muhafaza etmesi konusunda uyarıda bulundu.

Oylama öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Genel Kurul Salonu’na geldi.

Daha sonra anayasa değişiklik teklifinin 1. turunda birinci maddenin gizli oylamasına geçildi.

Kamupersoneli.net | ANKARA