Gündem

BBC'den Darbe Girişimi İle İlgili Küstah Yorum

 İngiliz gazeteci Tim Marshall, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini düzenleyenlerin iki hata yaptıklarını savunarak, bunları “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmemek ve basını kapatmamak” olarak sıraladı.

Sky haber kanalının eski dış politika editörü Marshall, İngiliz yayın kurumu BBC’de katıldığı programda, Türkiye’deki son gelişmeleri değerlendirirken FETÖ’nün darbe girişimini “geniş ama derin değildi” diyerek yorumladı. 

Darbe girişimini düzenleyenlerin “iki büyük hata yaptığını” savunan Marshall, şunları kaydetti:

“İki büyük hata yaptılar: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öldürmediler. Bu (darbede) yapılması gereken ilk şey. Bunun yapılması gerektiğini savunmuyorum ama darbenin ilk kuralı, ülkenin liderini öldürmek ya da yakalamaktır. 

21. yüzyılda ülkenin basınını kapatmayı unuttular. NTV, CNN Türk yayındaydı, sosyal medyayı kapatmadılar. Sosyal medyadan nefret eden Erdoğan, ironik ve iki yüzlü bir şekilde Facetime kullanarak, CNN Türk kanalına çıktı ve insanları sokağa çıkmaya çağırdı. Darbe geniş ancak derin olmadığı için selalar okundu, yaklaşık yarım saat içinde insanlar sokağa çıktı ve darbe tersine çevrildi.”

İngiliz yayın kurumu BBC, darbe girişiminden bu yana Türkiye ile ilgili yaptığı yanlı yayınlardan dolayı eleştiriliyor.

Başkent Londra’da yaşayan Türk vatandaşları BBC genel merkezinin önünde gösteriler düzenleyerek yayın kurumunu protesto ediyor. 

AA
Kamupersoneli.net