Gündem

Bem-Bir-Sen Toplu Sözleşme Taleplerini Açıkladı: GYS Mecburi Olsun

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde bir basın toplantısı düzenledi. Mürsel Turbay düzenlediği basın toplantısında 4. dönem toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili taleplerini açıkladı.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay toplu sözleşme görüşmeleri için hizmet kollarına ait bütün taleplerini hükümete ilettiklerini ve yetkili sendika olarak görüşme masasındaki yerlerini alacaklarını belirtti. Mürsel Turbay şu açıklamalarda bulundu;

“VAZGEÇİLMEZ GÖRMEKTEYİZ”

Umuyoruz ki hükümetimiz çalışanların gelirleri ve yaşama standartları konusundaki yetersizlikleri görür ve taleplerimizle ilgili cömert davranır. Bu toplu sözleşme dönemi için hazırlamış olduğumuz talepler, genelde kamu çalışanlarının, özelde ise yerel yönetimlerin idari, mali, hukuki, sosyal ve özlük haklarının belirlenmesinde ve uygulanmasında, mevzuattan kaynaklanan olumsuzlukları işaret ettiği gibi ülkemizin sağlıklı bir çalışma barışına kavuşmasına katkı sunmayı da hedeflemektedir. Sendika olarak, çalışma barışını, sosyal barışın sağlanması adına vazgeçilmez görmekteyiz.”

Ayrıca Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay boşalan kadrolar için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının mecburi hale getirilmesini istedi. Konu ile ilgili olarak Turbay şu açıklamalarda bulundu;

“KURUMLARIN TAKDİRİNE BIRAKILMAMALIDIR”

“Bu konu, kurumların takdirine ve belediye başkanlarının iki dudağı arasında bırakılmamalıdır. İhale komisyonu gibi sorumluluğu ağır olan komisyonlarda görev alan çalışanlarımıza ilave mali haklar verilmelidir. Kıdem aylığı göstergeleri artırılmalı, uzun yıllar emek veren çalışanlarımızın hakkı korunmalıdır, kıdemde 25 yıl sınırı da kaldırılmalıdır.”

“KAMU GÖREVLİLERİ ARTIŞTAN PAYINI ALMALIDIR”

“Kamu görevlileri de milli gelir artışından payını almalıdır. Bunun için gayrısafi yurt içi hasıla artış oranına nispeten ek maaş artışı yapılmalıdır. Maaşlarda gelir vergisi oranındaki artışa bağlı azalmanın telafi edilmesi için taban aylığının maaş içindeki payı azaltılmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfında veya düşük dereceli kadrolarda çalışanlara da ek göstergeden faydalanma hakkı verilmelidir. Mali sorumluluk zammının kapsamı genişletilmeli, bu alana dahil kadrolarda çalışanların zam ve tazminatları yeniden belirlenmelidir. Toplu sözleşme ikramiyesinin tutarı artırılmalı, çalışanların haklarının korunması noktasında sendikaların güçlendirilmesi sağlanmalıdır. Sendikalar güçlü olmazsa çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumada da ciddi anlamda sıkıntılar olur.”

Kamupersoneli.net – ANKARA