Gündem

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Açıkladı: ByLock Nedir? Nasıl Gelişti ?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında detaylı soruşturmalar yapıldı. Soruşturmalar neticesinde FETÖ mensuplarının ByLock adlı uygulama üzerinden iletişim kurdukları tespit edildi.

ByLock şifreleri çözülerek FETÖ mensuplarının konuşmalarına ulaşıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ByLock ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Özlü: “Meşhur kamuoyunda bilinen ‘By Lock’ var. O kriptolu bir yazılım, onun bile bizim işten çıkardığımız eski TÜBİTAK çalışanları, yani FETÖ yapılanmasına mensup kişiler tarafından geliştirilmiş olacağı yönünde kuvvetli tespitlerimiz var.

Yaklaşık 215 bin kişinin haberleştiği bir ağ ve kriptolu bir yazılım bu. Bu yazılımı TÜBİTAK’ta çalışan malum yapıya mensup kişilerin geliştirdiği yönünde elimizde ciddi veriler var.”Bilim olimpiyatları yapılıyordu. 2011 yılında bu bilim olimpiyatlarında toplam verilen 92 madalyanın 73’ü bu kapatılan liselere (FETÖ bağlantılı) mensup öğrencilere verilmiş. Bu kadar bir taraflılık akla sığacak bir şey değil. 2015 yılında da 114 madalyanın 54’ü veriliyor. Bu olimpiyatları durdurduk” dedi.

ByLock uygulamasının kullanılmasına ilişkin sayısal veriler şöyle:

ByLock şifreleri, 15 Temmuz darbe girşiminin ardından çözüldükten sonra, FETÖ mensupları ByLock kullanmayı bıraktılar.

Kamupersoneli.net