Gündem

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Önemli Açıklamalar Yaptı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık yaptığı açıklamada “İlmi temel alan bir medeniyetin mensuplarıyız. İlmin yayılması da en önemli önceliklerimizden biridir” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilmi temel alan bir medeniyetin mensupları olarak ilmin yayılmasının en önemli öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. 

Bakan Işık, İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen Hayır Çarşısı Kermesi açılışında yaptığı konuşmasında, cemiyetin hayır işleri, ilmin yayılması, yeni nesillerin ilimle donanması açısından çok önemli bir vazife üstlendiğinin altını çizdi. 

Emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Işık, “İlmi temel alan bir medeniyetin mensuplarıyız. İlmin yayılması da en önemli önceliklerimizden biridir” açıklamalarında bulundu.  

Hasılatı ilim yayma faaliyetlerine gidecek kermese verdikleri emekten dolayı kadınlara teşekkürlerini ileten Bakan Işık, “Yapacakları alışverişle de bu hayırlı hizmete katkı sağlayacaklara teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra Işık ile Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şube Başkanı Feyzi Utaş kermesin açılışı kurdelesini kesti.

Kermesteki stantları gezen Bakan Işık, alışveriş yapıp, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere ürün satın aldı, bağışta bulundu.

Bakan Işık, daha sonra çocuklarla fotoğraf çektirdi.

AA