Gündem

Bilimsel Komite Üyeliği İlanı Yayımlandı

Yüksek Öğretim Kurulunun resmi internet sitesinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru da Bilimsel Komite Üyeliği ilanı belirtildi. Yayımlanan duyurunun detayları ise şu şekildedir; 

Ülkemiz 25.02.2003 tarih ve 25052 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren anlaşma ile Avrupa Çevre Ajansı (AÇA) ve Avrupa Bilgi ve Gözlem Ağı (EIONET)’na 01.05.2003 tarihinde üye olmuştur. Bu anlaşma kapsamında, “AÇA ile ilişkileri yürütmek” görevi ise 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 9/h bendi ile ilgili Bakanlığın Genel Müdürlüğüne verilmiş olup, AÇA tarafından “Sosyo-Teknik Sistemler”, Sosyo-Ekolojik Sistemler”, “Sürdürülebilirlik”, “Veri” alanlarında çalışmak üzere Bilimsel Komite üyeliği için ilana çıkıldığı bilgisi taraflarına verilmiştir.
 
Bilim Kurulu, Ajansın çalışma programlarında bağımsız görüş sunarak, bilimsel konularda personel takviyesi sağlayarak ve Yönetim Kurulu veya İcra Direktörü tarafından yöneltilen bilimsel soruları yanıtlandırarak Ajans çalışmalarına destek vermektedir. Bilim Kurulu üyeleri, Avrupa Çevre Ajansı tarafından belirlenen aralıklarla düzenlenen ve genellikle Ajans’ın Kopenhag’da bulunan Merkez binasında gerçekleştirilen toplantılara katılmaktadırlar. Üyeler, hizmet karşılığı ücret almamaktadırlar. Ancak, seyahat ve konaklama giderleri ile birlikte, her tam toplantı günü için katılım ücreti karşılanmaktadır.
 
Söz konusu ilana aranan şartlar ve detaylı bilgiler aşağıdaki internet sitesinden erişilebilmektedir;
 
http://www.csb.gov.tr/gm/ced/index.php?Sayfa=haberdetay&Id=52851

http://www.eea.europa.eu/about-us/governance/scientific-committee/call-for-expressions-of-interest-1

Kamupersoneli.net / ANKARA