Gündem

Binali Yıldırım: " Sahip Olduğumuz Coğrafyanın Bedelini Ödüyoruz"

Başbakan Yıldırım: ” Türkiye’nin en başarılı öğrencileri, bu çatı altında ülkemizin geleceği için yetiştiriliyor. Bu üniversiteden mezun olmuş bir mühendis olarak, bu büyük gururu sizlerle bende paylaşmak isterim. Elimden geldiğince üniversitemizin açılış, mezuniyet törenlerine katılmaya gayret gösteriyorum. Bugün 10 Ekim, Malesef dün alçakça bir saldırı sonucu, askerlerimiz şehit oldu, sivillerimiz hayatlarını kaybetti. Toplam 15 şehidimiz var, yaralılarımız, gazilerimiz var. O alçak gar saldırısının bugün yıldönümü.

HAYATINI KAYBEDENLER ARASINDA İTÜ ÖĞRENCİSİ DE VARDI

Masum, günahsız vatandaşlarımız orada hayatını kaybetti, yaralananlar oldu.Hayatını kaybedenler arasında orada, İTÜ İnşaat fakültesi öğrencisi Güney Doğan’da vardı. Bugün burada bu öğrencimiz başta olmak üzere hain terör saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm canlarımızı rahmetle şükranla anıyoruz.

TERÖRÜN KUTSALI YOK

Teröristin kutsal bildiği hiç bir şey yok. Ne insana, ne cana ne hayata kıyarken en ufak bir tereddüt göstermiyor. Doğrusu terörle mücadele ülkemizin yeni karşılaştığı bir durum değil. 40 yıla yaklaşan bir süreçten bahsediyoruz. Günümüzde sadece bölücü terör örgütü ile beraber FETÖ ve DAEŞ ile mücadelemiz amansız bir şekilde devam ediyor.

TÜRKİYE SAHİP OLDUĞU COĞRAFYANIN BEDELİNİ ÖDÜYOR

Türkiye sahip olduğu coğrafyanın bir anlamda bedelini ödüyor. Bu coğrafya tarih boyunca hep hareketli, dinamik olmuştur. Bu coğrafya medeniyetlerin buluştuğu ve çatıştığı bölgelerin başında geliyor. Son yıllarda güneyimizde, Suriye ve Irak’ta yaşanan istikrarsız durum, en fazla ülkemizi etkilemektedir. Bölgeyle gönül ve fiziki bağı olmayan bir çok ülke çalışmalar yaparken, bu bölgede yaşayan hükümetlerin sesi soluğu çıkmıyor. Bu istikrarsızlık ve karışıklığın bedelini ödeyen Türkiye’nin meseleye sahip çıkmasından rahatsız olduklarını görüyoruz.

SÜRECEK…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA