Gündem

Bingöl'deki Patlamada Şehit Olan Polisler İçin Tören Düzenlendi

Bingöl’ün Genç ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen polis memurları Hakan Akdere ve Murat Yıldırım’ın cenazeleri düzenlenen törenin ardından, memleketlerine gönderildi.

Genç ilçesindeki terör örgütü PKK üyelerinin saldırısı sonucu şehit edilen 2 polis memuru için Bingöl’de tören düzenlendi.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nden alınarak, ambulansla Bingöl Havalimanı’na getirilen şehit polis Hakan Akdere (29) ve Murat Yıldırım’ın (28) Türk bayrağına sarılı tabutları, katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve öz geçmişleri okunarak, dua edildi.

İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, burada yaptığı konuşmada, dün akşam kaymakamlık ve polis noktasına yapılan saldırının ardından, olaya müdahale eden zırhlı aracın geçişi sırasında hain teröristlerce bombalı saldırı düzenlendiğini anımsatarak, saldırıdan duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Güvenlik kuvvetleri olarak terör örgütlerinin vatandaşların huzurunu bozmaması için tüm güçlerini kullandıklarını aktaran Pamuk, “Memleketimiz içeride küresel güçlerin maşaları, dışarıda da bazı küresel güçlerin saldırısı altında bulunmaktadır. Memleketimize göz diken hainlerin sevinmesine asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

– “Asla yıkılmayacağız”

Şehit Hakan Akdere’nin babası Hüseyin Aydere de terör örgütlerine lanet okudu.

Terör örgütleri karşısında asla yıkılmayacaklarını ifade eden Aydere, şöyle konuştu:

“Bu kafirler, müşrikler, bölücüler topluğu bizi asla ve asla yıkamayacaklar. Ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar, ne hain planlarını uygularsa uygulasınlar asla yıkılmayacağız. Biz bir Hakan’ı şehit veririz arkasından bin Hakan’ı getiririz, biz bir Murat’ı şehit veririz, arkasında bin Murat’ı getiririz. Biz bu dünyada geçici olarak yaşıyoruz, bizim yurdumuz ahiret. Orada elbette sizden hesap soracağız. Şunu asla unutmayın, müminler kafirlere karşı her zaman üstün gelecektir.”

– “Bu son çırpınışları”

Şehit Murat Yıldırım eniştesi İsa Tekindağ ise kendisinin de Kürt olduğunu belirterek, “Eğer bu hainler hakkımızı bu şekilde savunuyorsa, biz Kürt değiliz. Şunu unutmayın, bu son çırpınışları, ilelebet bunların kökü kazılacaktır. Bir Murat ve Hakan ölür, bin Murat ve Hakan doğar. Şehitler ölmez, vatan bölünmez.” diye konuştu.

İl Müftüsü Mecit Can’ın okuduğu duanın ardından, şehit Hakan Akdere’nin cenazesi uçakla Kahramanmaraş’a, şehit Murat Yıldırım’ın naaşı ise karayoluyla Diyarbakır’ın Ergani ilçesine gönderildi. 

Kamupersoneli.net / AA