Gündem

Binlerce İnsan Anıtkabir'e Akın Etti!

30 Ağustos

Bu gün 30 Ağustos. Türk halkının, Mustafa Kemal Başkumandanlığında kazandığı Büyük Taarruz(Başkomutanlık Meydan Muharebesi)’un 94. yıl dönümü. Bu savaştan sonra Kurtuluş Savaşının bütün seyri değişmiş, Yunan orduları İzmir’e kadar geri çekilmek zorunda kalmıştır. 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla da Türk toprakları Yunan işgalinden tamamen kurtulmuştur. Bu yüzden 30 Ağustos günü yeni kurulan Türk Devleti için büyük bir öneme sahiptir. İlk olarak 1924’de Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos, 1926’dan beri bu günkü adıyla (30 Ağustos Zafer Bayramı) kutlanmaya başlanmıştır.

Halk Akın Etti

Sabahın erken saatlerinden itibaret Anıtkabir’e ziyaretçi akını başladı. Bu yıl da 30 Ağustos’u Anıtkabir’de kutlamak isteyen vatandaşlar, Anıtkabir’deki kutlamalara yoğun ilgi gösterdi. Devlet büyüklerinin de katılımıyla gerçekleştirilen törene binlerce kişi katıldı.

Devlet Erkanı da Katıldı

Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve kuvvet komutanların olduğu devlet erkanı Atatürk’ün naaşını ziyaret etti ve Atatürk’ün mozelesine çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Başka İlerden de Kutlamaya Katılım Var

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Anıtkabir’de kutlayanlar sadece Ankaralılar olmadı. Yurdun çeşitli illerinden gelen vatandaşlar da 30 Ağustos’u Anıtkabir’de kutladılar.
Kutlamalar güzel görüntülere ev sahipliği yaptı.

Kamupersoneli.net