Gündem

Bir Can 107 Bin Lira

Malatya şehrinde 2013 yılında evlerinin önünde oyun oynayan 12 yaşındaki Hüseyin için su birikintisinde bulunan elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiştir. 12 yaşındaki Hüseyin için ailesine 107 bin lira tazminat ödenmesi yönünde karar alındı.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı olan Çayır köyünde 3 yıl önce yaşanan olayda ilkokul 5. sınıf öğrencisi Hüseyin Yılan, evlerinin hemen önünde oyun oynarken, metal direk içerisinde olan enerjinin yerde bulunan su birikintisine iletilmesi sonucunda akıma kapılan küçük çocuk hemen olay sonrasında hastahaneye kaldırıldı ancak hastahanede yaşamını yitirdi.

5. sınıf öğrencisi Hüseyin Yılan ‘ın babası Haydar Yılan yaşanan bu kötü olay  için ihmalin olduğunu sebebi ile elektrik alt yapı şirketi için ceza ve tazminat davası açtı. Açılmış olan tazminat ve ceza davası ise 17 Mart 2016 Perşembe günü sonuca kavuştu.

Mahkeme heyeti tarafından alınmış olan karar şu şekildedir :
Su birikintisinde bulunan elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Hüseyin ‘in annesi Zeynep Yılan , babası Haydar Yılan ve Hüseyin ‘in 3 kardeşi için 107  Bin lira maddi ve manevi tazminat ödenmesi kararı alındı.

Baba Haydar Yılan mahkemin kararı sonrasında :
– Hiçbir baba o şirketin tapusu verilse dahi evladının tırnağına değişmez diyerek mahkemeyi maddi amaçla açmadığını ve mahkemeyi açmasının amacının şirketler tarafından yapılan ihmaller sonucundan giden canlar için ucuz ölüm olmadığının anlaşılması idi ancak bir canın bedeli bu olmamalı , çocuklar için bariyer konulması gerekliydi diyerek düşüncelerini ifade etti.

 Kamupersoneli.net