Gündem

"BTK'nın veri tabanına sabotaj" İddiası Davasında Karar Verildi

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Aydoğan’ın ve BTK’nın avukatları katıldı.

Duruşmada sanık avukatı Hayri Uğur, “Müvekkilimi görevden alanlar Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden alınmıştır. Müvekkilim, Milli Frekans Yönetim Sistemi’nin bakım ve onarımının kurum personeli yerine bir bilgisayar firmasına verilmesine karşı çıktığı için görevden alınmıştır. Bu firma da FETÖ/PDY’nin yan kuruluşudur ve devletçe kayyum atanmıştır” diye konuştu.

Kurum avukatı Burhanettin Karagöz ise sanık avukatının söylediği şekilde, Okan Aydoğan’ı görevden alan bütün personelin kamudan çıkartılmadığını bildirerek, “Sanığın kendisi de KHK ile kamu görevinden çıkarılmıştır. Bilirkişi raporları ve emniyet incelemesi de sanığın fiilini teyit etmektedir. Cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Son beyanların ardından hakim, Aydoğan’ı “bilişim sistemine girme” suçundan 25 gün karşılığı toplam 500 lira adli para cezası ile “bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdığını, bu cezalara ilişkin hükmün açıklanmasını ise geri bıraktığını bildirdi.

İddianame

İddianamede, BTK’nın Ankara Bölge Müdürlüğünün sistem odasında kurulum için görevlendirilen kurumun eski bilişim uzmanı Aydoğan’ın, kullanıcı adıyla oturum açtığı bilgisayardan sunucuya uzak masaüstü bağlantısı yaptığı ve kullanıcıların e-imzalarının tutulduğu tablodaki bazı karakterleri değiştirdiği öne sürülüyor.

Aydoğan’ın veri tabanına hukuksuz ve yetkisiz eriştiği savunulan iddianamede, “Aydoğan’ın, bilişim sistemine sabotajda bulunduğu, bu eylem sonucunda veri tabanında onay bekleyen güvenlik sertifikası bildirimlerinin raporlarda görüntülenemediği ve sisteme internet ortamında giriş yapan GSM operatörlerinin e-imza girişlerinin bir kısmının başarısız olduğu” kaydediliyor.

İddianamede Aydoğan’ın, 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

Kamupersoneli.net | AA