Gündem

Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sanal Serbest Bırakıldı

Mersin’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal, itiraz üzerine adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Sanal’ın avukatı İsa Gök, AA muhabirine, 9 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanan müvekkilinin, mahkeme heyetine yaptıkları ikinci itirazın ardından dün gece adli kontrol şartıyla tahliye edildiğini söyledi.

Gök, iki dönem CHP Mersin milletvekilliği yaptığını anımsatarak, şöyle konuştu:

“Ben nasıl ki siyasi hayatımda ‘FETÖ’ denen bu yabancı istihbarat örgütüyle mücadele ettiysem, Sanal ailesinin fertleri de bu mücadeleyi yapmış insanlardır. Zaten bu nedenle savunmalarını üstlenmiştim. Müvekkilim Mehmet Özgür Sanal veya Sanal ailesinin başka bir ferdi, ne FETÖ ne de başka bir gayri kanuni yapılanma, örgüt içerisinde bulunmamıştır, bulunması da mümkün değildir.”

Mersin’deki soruşturma kapsamında aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Özel Kalem Müdürü Hüdaverdi Aydoğdu, Kültür Daire Başkanı Aşkın Günay, Büyükşehir Belediyesi Mali İşler Daire Başkanı Tevfik Dinçer, Büyükşehir Belediyesi Personel Şube Müdürü Fuat Kurt, emekli emniyet müdürü ve Zabıta Daire Başkanı Yaşar Aksoy’un da olduğu 10 kişi tutuklanmıştı.

Kamupersoneli.net | AA