Gündem

ByLock'u Delil Olarak Saymayan Hakim'in Kardeşi ByLock'çu Çıktı !

Hacer A. hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açıldı. Hacer A. ile ilgili, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olduğu yönünde sanığa ait telefonlarla ve yine sanık adına kayıtlı başka bir numaralı hattan ByLock programının kullanıldığına ilişkin bir rapor düzenlenmişti. Söz konusu rapor MİT tarafından düzenlenmişti.

Konu ile ilgili olarak hakim ByLock’u delil olarak saymadı ve Hacer A.’nın mahkumiyetini bozdu. Konunun tam tersine FETÖ/PDY üyelerinin tespitinde kesin delil olarak kabul edilen ByLock’u delil saymayan hakimin kararı, yargı çevrelerinde ‘skandal’ olarak yorumlandı.

ByLock’un Tek Başına Delil Olarak Sayılamayacağına Karar Verildi

MAHKUMİYET KARARI ONANDI

Karar şok etkisi yaratırken İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi ise, Antalya’daki mahkemenin tam aksi yönünde bir karar verdi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ByLock kullanıcısı İ.K’ye verdiği mahkumiyet kararını onadı.

ByLock konusunda İzmir ve Antalya’dan çıkan bu iki karar kafa karışıklığına neden oldu. Konu le ilgili olarak bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin FETÖ’yle mücadeleyi olumsuz etkileyebilecek böyle bir karar vermesinin nedeni anlaşıldı.

KARDEŞİ BYLOCK’ÇU ÇIKTI

Yeniasır Gazetesinden Fatih Şendil’in haberine göre Antalya’daki 2. Ceza Dairesinin Başkanı Ş.D’nin Antalya’da öğretmenlik yapan kardeşi G.D’nin ByLock’tan tutuklu bir FETÖ üyesi olduğu ortaya çıktı. Ş.D.’nin kardeşi G. D.’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir eğitim kurumunda öğretmen olarak görev yaparken 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan soruşturmalar kapsamında ByLock kullanıcısı olduğu için tutuklandığı belirtildi. ByLock’çu öğretmenin halen cezaevinde olduğu belirtildi. 

Bu kapsamda hukuk çevreleri Antalya’daki kararın bir skandal olduğunu belirtti.

Kamupersoneli.net – ANKARA