Gündem

Çağrı Merkezlerine 45 Saniye Zorunluluğu !

Elektrik tüketicileri için, şikayet, öneri, istek ve yardım konularında hizmet verecek olan çağrı merkezlerinde, arayan aboneler 45 saniyede görevli operatöre bağlanacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) yaptığı açıklamada, kurulacak yeni çağrı merkezlerinde sunulacak hizmetin daha kaliteli olması için bazı düzenlemeler yapıldığı ifade edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından ilki Denizli’de açılan çağrı merkezlerinde, arayan abonelerin operatörlere 45 saniyede bağlanması zorunluluğu getirildi. 

Çağrı merkezlerini arayarak işlemlerini sesli yanıt sistemiyle halletmeye çalışan, 2 dakika içerisinde yapmak istediği işlemi gerçekleştiremeyen müşteriler, operatöre yönlendirilecek. 

Çağrı merkezlerinin hepsinde olan görüşmelerin kayıt altına alınması yeni kurulacak çağrı merkezlerinde de uygulanacak ve görüşme kayıtları 5 yıl saklanacak. Çağrı merkezleri, belirli aralıklarla denetlenecek, denetlemeler sonucunda hazırlanan raporlar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na iletilecek.

Bakan Albayrak, kurulacak çağrı merkezlerinin denetlenmesi ve raporlar hazırlanması için talimatlar vermişti.

Kamupersoneli.net