Gündem

Çalışma Bakanlığı Olaya El Koydu ! Artık 1 Saatten Fazla Çalışamayacaklar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan küçük yıldız ayarı geldi. Habertürk gazetesinden Ahmet Kıvanç’ın haberine göre ; film , dizi ve reklamlarda oynayan 1 ile 2arası çocuklar artık günde 1 saatten fazla çalıştırılamayacak .

14 YAŞINDAN BÜYÜK ÇOCUKLAR SETTE EN FAZLA 5 SAAT ÇALIŞACAK

3 aylıktan büyük olan bebekler ile 1 yaşından küçük bebekler günlük  en fazla 2 defa yarım saatten fazla çalıştırılamayacak. 14 yaşından büyük çocuklar için sınır 5 saat olarak belirlendi. 14 yaşında büyük çocuklar film, dizi ve reklam çekimleri için sette günde en fazla 5 saat çalışabilecek.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , dizi, film, reklam gibi sanat etkinliklerinde rol alan çocukların çalışma koşullarına yönelik yönetmelikte değişikliğe gidiyor.

Yapılacak düzenleme ile birlikte dizi, film , reklam çekimlerinde rol 1 ile 2 yaş arasındaki çocuklar günde en fazla 1 saat , 1 yaşından küçük  çocuklar günde en fazla yarım saat, 14 yaşından büyük çocuklar günde en fazla 5 saat çalışabilecek.  

Çocukların çalışma süreleri iş yerine vardıkları anda başlayacak ve iş yerine giriş yaptıklarından itibaren çalışıyor sayılacaklar. Sette çalıştırılan çocuklara her bir saatin ardından 15 dakikalık mola verilecek. Yemek, yol ve yasal temsilcilerin talep etmesi sonucu verilen dinlenme süreleri çalışma saatinden sayılmayacak. Çocuklar sette çalıştıkları süre bitiminden itibaren 14 saat kesintisiz olarak dinlendirilecek. Yine yapılacak düzenleme ile birlikte çocukların haftada iki gün izinli olması sağlanacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sanayide çalışan sokakta dilenmek zorunda bırakılan ayakkabı boyayan çayçılık yapan simit sattırılan çocukların ne zaman çalışma saatlerine düzenleme getirilecek acaba sayın bakana bi sorabilirmisiniz..ayrıca günde 12 saat 13 saat işçi çalıştırıp mesai kavramaı olmaksızın çalıştırılan insanların haklarına ne zaman düzenleme gelecek ne zaman bu firmalar denetlenecek bunlarla ilgili çalışmalar ne zaman olacak..