Gündem

Çay Tamisi Ne Demek? Tami Ne Demek? Çay Tamisi Ne Anlama Geliyor?

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika gezisi yaptığı açıklamalarda Yargıtay Başkanı Cirit ile Rize’de çay toplamalrını eleştirenlere yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı recep Tayyip erdoğan yaptığı açıklamada ‘çay tamisi’ ifadesine yer vererek ‘onlar çay tamisi ne demek onuda bilmezler’ dedi. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında bahsettiği çay tamisi ne demek? Femi olarak da adlandırılan Çay Tamisi ne anlama geliyor? İşte çay tamisi kelimesinin açıklaması..

Tami, Çay üreticilerinin bir öbek çay bitkisine verdikleri isimdir. Lazca sözlükte yer alan açıklamaya göre de çay tamisi !Çay yapraklarının kümelendiği yetiştiği çalıya denir’ şeklinde.

Tami için bazı yörelerde Femi kelimesi de kullanılıyor.

Tami ise bodur ve çalı görünümlü bir bitki olan çayın, aynı kökten çıkan dalların bir öbek oluşturması sebebiyle özellikle eğimli arazilerdeki taarlalarında dalgalı yeşil bir denizi andırmasının nedeni de tami denilen bu öbeklerdir.

Son dakika haberleri, kamu haberleri, memur haberleri, kamu ilanları, memur alım ilanları, akademik ilanlar, işçi alım ilanları ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net İnternet adresimizi takip edebilir veya kamupersoneli.net android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net  | Ankara