Gündem

Celalettin Güvenç: Bu Millet Destan Yazdırıyor

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Bu millet destan yazıyor. Çünkü 3 milyon insana bakmak ve çocuklarını eğitmek çok kolay bir iş değil. Eğer bugün bu ülke bir çok felaketi atlatabiliyorsa inanıyorum ki bu duruma milletin hayırsever yönü sebep oluyor.” dedi.

AK Parti Kilis, Kütahya, İstanbul, Kahramanmaraş, Kocaeli, Şanlıurfa ve Rize milletvekillerinin arasında yer aldığı 17 kişilik heyet, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Kilis Lojistik Merkezi’ni ziyaret etti.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın tarafından, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktarılan heyet, lojistik merkezi bünyesinde kurulan günlük 120 bin ekmek üreten fırınla 35 bin kişilik yemek üretimi yapılan mutfakta incelemelerde bulundu.

Daha sonra Öncüpınar Konteyner Kent’e geçen heyet, burada Kilis Vali Yardımcısı ve Kamp Yöneticisi Mustafa Ünver Böke ile görüştü.

Kampın işleyişi hakkında Böke’den bilgi alan heyet, ardından Suriyeli misafirlerin mesleki eğitim aldığı sosyal tesisi, mozaik ve halı kursunda incelemelerde bulundu. Burada bazı vekiller sığınmacı kursiyerlerle sohbet ederek yaptıkları el işlerinde onlara eşlik etti.

Güvenç, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Partili bir grup milletvekiliyle Suriyeli sığınmacıların durumlarını incelemek üzere Hatay’ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri ile Kilis’te incelemelerde bulunduklarını söyledi.

İHH tarafından Reyhanlı’da 6-12 yaş grubu çocuklar için yeni oluşturulan tesiste incelemelerde bulunduklarını belirten Güvenç, şunları kaydetti:

“Hamdolsun bu millet, devletiyle milletiyle sivil toplum kuruluşlarıyla yaraları sarıyor. Düne göre durumları bugün daha iyi. Özellikle eğitim noktasında mesafe aldığımızı düşünüyor halkımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Buradaki izlenimlerimizi hem ilgili bakanlığa hem de genel merkezimize ifade edip rapor sunacağız. Hep beraber bu acıları sarmaya ve azaltmaya gayret edeceğiz. Bu millet destan yazıyor. Çünkü 3 milyon insana bakmak ve çocuklarını eğitmek çok kolay bir iş değil. Eğer bugün bu ülke bir çok felaketi atlatabiliyorsa inanıyorum ki bu duruma milletin hayırsever yönü sebep oluyor. Buna destek veren gayret eden sahip çıkan destek olan milletimin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Güvenç ve beraberindeler, daha sonra Kilis 7 Aralık Üniversitesine geçerek Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ile görüştü. 

Kamupersoneli.net / AA