Gündem

Ceza İnfaz Kurumlarına FETÖ/PDY Operasyonu Düzenlendi

Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 61 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu belirlenen Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz, Adana Açık Ceza İnfaz ve Karataş Açık Ceza İnfaz kurumları ile Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görevli personele yönelik operasyon düzenlendi.

İl Emniyet müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, aralarında infaz koruma memuru, sosyolog, psikolog, vaiz, sağlık memuru ve sayman gibi görevlerde bulunanların da yer aldığı 61 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı olan firari 9 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Şifreli programla mesajlaşma

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, şüpheliler arasında FETÖ/PDY terör örgütüne üyeliği, mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olduğu iddiasıyla 3 Ağustos’ta görevden uzaklaştırılan personelin de bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, şüphelilerden bazılarının cep telefonlarında “Bylock” isimli şifreli mesajlaşma programını kullandıklarının tespit edildiği kaydedildi.

Kamupersoneli.net | AA