Gündem

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: "Cumhurbaşkanının başkomutanlık görevi, temsili bir görevdir"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Genelkurmay Başkanlığı ve MİT’in Cumhurbaşkanlığına bağlanması önerisinin gündeme getirilmesi ve tartışılmasının uygun olmadığını savundu.

TBMM’de, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gök, Genelkurmay Başkanlığı ve MİT’in Cumhurbaşkanı’na, kuvvet komutanlıklarının Mili Savunma Bakanlığına bağlanmasına yönelik öneriyi değerlendirdi.

Türkiye’nin bir an önce bu olağanüstü tablodan sıyrılarak, normal, olağan döneme geçmesi gerektiğini belirten Gök, bu sürecin dikkatli götürülmesinde CHP olarak yapıcı katkı sunacaklarını ifade ettiklerini anımsattı.

Bu dönemin en büyük zorluklarından birinin suçlu ile suçsuzu ayırt edebilmek olduğunu ifade eden Gök, bu tablo içinde iktidar partisine ve devleti yöneten aygıtlara büyük görev düştüğünü vurguladı. Gök, Türkiye’nin normalleşmesine dönük adımların hızlı atılmasında yarar olduğunu belirtti.

Anayasanın 105. maddesinin Cumhurbaşkanının sorumsuzluğunu düzenlediğine işaret eden Gök, “Böyle bir önerinin gündeme gelmesini ve tartışılmasını biz uygun bulmuyoruz. Cumhurbaşkanının başkomutanlık görevi, temsili bir görevdir. Organların, kurumların nereye bağlı olduğu anayasa ve yasalarda bellidir. Böyle bir önerinin şu anda gündeme getirilmesi ve tartışılması uygun değildir. Türkiye’nin şu anda olağan, normal düzene geçme ihtiyacı vardır. Başka tartışma konusu yaratacak tartışmalardan uzak kalmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Kamupersoneli.net | AA