Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Ben Fetullah Gülen'le Görüşmedim! Ne Olur Dön Demedim

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’ün canlı yayınına katıldı. Katıldığı program kapsamında adalet yürüyüşü hakkında ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları şu şekilde, 

”YARGIYA GÜVENİM TEMELDEN SARSILDI”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yapmış olduğu konuşmasında yargıya olan güvenin sarsıldığını belirterek şu açıklamaları yaptı. ”Öfkem geçmedi. Yargıya olan güvenim temelden sarsıldı. Yargının siyasi otoriteye bağımlı hale getirilmesi ve belli bir merkeze göre karar verilmesi beni derinden sarsıyor. Bu yürüyüşün adının adalet olmasının temel nedeni bu. Belli makamlara belli kişiler yerleştiriliyor. Ve bu kişiler hükümetin istemediği kişiler yargılanırken en ağır cezayı veriyor. Şimdi Enis Bey ne yaptı? Aklın mantığın alacağı şey değil. Elde belge olmadan, bilgi olmadan insanları alıp mahkum etmek, nerede vardır böyle bir adalet düzeni? Ne casusluğu Allah aşkına? Adalete olan güvenimiz temelden sarsılmış halde.”

”DEMOKRASİ SOKAKTA ARANIR MI?”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca adalet yürüyüşüne yönelik söylenen ‘adalet sokakta aranmaz’ eleştirisine de yanıt verdi. CHP Lideri konuyla ilgili olarak, ”Efendim ‘adalet sokaklarda aranmaz’. Peki ben onlara sorayım: Demokrasi sokaklarda aranır mı? 15 Temmuz’da demokrasiyi nerede kazandık. Vatandaşları sokağa kim çağırdı? Bu beyefendi çağırdı? Bu ülkeye adalet gelinceye kadar sonuna kadar mücadele edeceğim. Bedel ödeyecekmişim, hiçbir korkum yok.” değerlendirmesinde bulundu. 

”NE OLUR ABD’DEN DÖN DEMEDİM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ayrıca darbe ve Fetullah Gülen konuları ile ilgili de bazı açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuya dair yapmış olduğu açıklamasında, ”Ben Fetullah Gülen ile oturup görüşmedim, birlikte fotoğraf çektirmedim, ne olur ABD’den dön demedim. Dediler ki 17-25 Aralık’ta öğrendik yalan. FETÖ’nün bütün elemanlarını devletin en duyarlı makamlarına yerleştirdiler. Milli Eğitim’i tamamen teslim etmişlerdi. Siz ne istediniz de vermedik diyen bunlar değil miydi? Bizi suçluyorlar, insanda biraz ahlak olur. Ben kendime güveniyorum. Beni suçlamak istiyorlarsa yürekleri varsa otururlar bir televizyon programında konuşuruz. ” dedi. 

MİTİNGE KATILACAKLARA UYARI

Pazar günü gerçekleştirilecek mitinge yönelikte bazı değerlendirmeler de bulunan Kılıçdaroğlu, pazar günü mitinge geleceklere ”Adalet pankartı dışında başka pankart istemiyoruz. Atatürk posteri ve Türk bayrağı olabilir ancak 6 oklu bayrak bile olsa alacaklar orada. Hiçbir parti afişi, bayrağı, flaması kabul etmiyoruz.” uyarısında bulundu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA