Gündem

CHP Milletvekili :"Gelin Hep Birlikte Emeklilikte Yaşa Takılanların Sorununu Çözelim"

 TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını gündeme taşıyarak, Hükümet’e ve tüm partilere çağrı yaptı.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu temsilcilerinin Meclis’i ziyaret ederek milletvekilleriyle görüştüğünü, basın açıklaması yaptığını ve mağduriyetlerini dile getirmeye çalıştığını söyleyen Didem ENGİN “ben daha önceki Meclis konuşmalarımda da bu konuyu gündeme getirmiştim ama ne yazık ki Hükümet tarafından bu sorunun çözümü için somut bir adım göremiyoruz” dedi.
Yaş şartı olmaksızın, prim günü ve sigortalılık süresiyle emekli olabilecekken, yapılan yasal bir düzenleme ile yaş şartı getirilmesinin çok sayıda vatandaşımızı mağdur ettiğini vurgulayan Didem ENGİN, “işverenin yaşlı bulup iş vermediği, devletin ise genç bulup emeklilik imkanı sağlamadığı bu vatandaşlarımızın sorunlarını çözebilmeliyiz” dedi. Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmak üzere, Hükümet’e ve tüm partilere çağrı yapan Didem ENGİN, Cumhuriyet Halk Partisi’nin konuya ilişkin vermiş olduğu kanun teklifini hatırlatarak, “hep birlikte bir araya gelip bu soruna çözüm bulmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

Kamu haberleri , gündem haberleri , TBMM haberleri ve çok daha fazlası son dakika haberleri ve memur haberleri merkezi kamupersoneli.net adresinde…

Kamupersoneli.net | Ankara

 

Bir Yorum

  1. prim gününü dolduranlar ( 3600 günü) emekli olsun sigortalılık süresini (15yılı) beklemesin 15 yıl emeklilik süresi kaldırılsın .

  2. didem hanım yine yazıyorum çocuk doğumdan sonra s.s.k. lı olan bayaanlaara en aaz bir çocuk hakkı tanınması için meclisi zorlamanızı rıca ediyorum saygılar .

  3. Pirim doldu yirmi bessene doldu yasa takildik bir bayan olarak artk yorulduk nezaman emimde oturup rahat edicem ben insan deyilmiyim sabir kalmadi hic umudum kalmadi hergum birumut diye bekliyorum

  4. emekliliği hak etmemiş binlerse insan tekele üzüm verdi diye ofise buğday döktü diye üç beş lira para yatırıp emekli edilirken 1999 senesinde önce çalışanlar 25 seneyi doldurduğu halde emekli olamıyor böyle haksızlık kabul edilemez.

  5. Emekllikte yaş şartı olmaması gerekir .bunun çözülmesi gerekir

  6. Bende 25 yılımı doldurduğum halde yaştan dolayı emekli olamıyorum vicdanlar körmü?nerede kaldı kul hakkımız bunun vebali konuyu bilip de hiç çalısmayanların boynu na olsun

  7. Bende 25 yılımı doldurduğum halde yaştan dolayı emekli olamıyorum vicdanlar körmü?nerede kaldı kul hakkımız bunun vebali konuyu bilip de hiç çalısmayanların boynu na olsun

  8. 1300tl maaş alıyorum 200tl gsspirimi ödüyorum yaş50 patron bak şurda 20/ 25 yaşında asgari ücretinde altında suriyeli çalışıyo yerimde sen olsan sen sigortalı yaparmısın diyo şimdi ben soruyorum hükümete bunasıl insanlık 30sene çalişmışık genç sin diye emekli etmiyosun iş veren yaşlısın diye ssk yapmıyo biz gss mecburi pirim ödüyoruz ALLAH aşkına kul hakkı var huzuru mahşerde hesap var suriyeliye 10milyontl para harcıyosun EYTiçin 3milyartl yok diyosun bu nasıl adalet HAKKIMI HELAL ETMİYORUM ŞU ANDA BÜTÜN MİLLET VEKİLLERİNDEN DAVACI OLACAM HUZURU MAHŞERDE.

  9. SORUN ÇÖZÜLSÜN YAŞLANDIK VERİMLİ OLAMIYORUZ ÖĞRENCİLERE DERS ANLATMAKTA ZORLANIYORUZ HASTAYIZ YORGUNUZ.