Gündem

CHP’li Veli Ağbaba'dan Cumhuriyeti Koruma Sözü

MALATYA’nın Kuluncak İlçesi’nde düzenlenen şenlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhuriyete, demokrasiye laikliğe bağlı hiç kimsenin yüzünü yere eğdirmeyeceğiz. Türkiye’de nerede bir demokrasi mücadelesi varsa, nerede haksızlığa uğrayan varsa onun yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın Kuluncak İlçesi’ne bağlı Başören Mahallesi’nde düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliklerine katıldı. Meydanda vatandaşlara hitap eden Ağbaba, son günlerde Cumhuriyet değerlerine saldırıların arttığını belirterek şunları söyledi:

”Kimi meczup palayla Atatürk heykeline saldırıyor. Kimisi televizyonda bu ülkenin kurucusu  Atatürk’e ve annesine ağza alınmayacak hakaret ediyor. Biri de çıkmış ‘Yeni devlet kuruluyor, lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır’ diyor. Bu bir pot değil. Yanlışlıkla, tesadüfen söylenen söz değil. Bilinçli bir şekilde kurulmuş cümle. Bunların hedefi laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti. Ulusal kurutuluş savaşlıyla kurulan devleti yıkıp yeni devlet kurmak istiyorlarmış. Kusura bakma senin gibilerin hayalleri kursağında kalacak. Milyonlarca insan Laik demokratik cumhuriyeti savunuyor. Seni ciddiye bile almıyoruz.” dedi.

Kamupersoneli.net – DHA