Gündem

Cübbeli Ahmet Hoca'ya Beraat

Cübbeli Ahmet Hoca‘ya beraat kararı. Ahmet Mahmut ÜNLÜ ve 16 sanık mahkeme tarafından suçsuz bulunarak beraat ettirildi.Aynı davada yargılanan Nejat Ergin ise “tehdit” suçunu işlediği gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırıldı fakat ceza paraya çevrildi. “Örgüt Kurmak, Örgüt üyesi olmak, Cinsel saldırı, İnsan ticrareti , fuhuşa teşvik ve aracılık etmek”le yargılanan sanıklardan Nejat Ergin hariç hepsi beraat etti. 

Halk arasında Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’yle beraber 16 sanığın daha bulunduğu “Örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, cinsel saldırı, insan ticareti, fuhuşa teşvik ve aracılık etmek‘ davadan beraat etti. 

Uzun süredir Cübbeli Ahmet Hoca ‘nın cemaatinide tedirgin eden dava da karar verildi. 53 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ahmet Mahmut Ünlü’yle beraber 15 sanık hakkında beraat kararı verilirken. Sanıklardan Nejat Ergin ise “tehdit” suçunu işlediği gerekçesiyle mahkeme tarafından 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hapis cezasını para cezasına çevrildi. Mahkeme sonucu henüz bir açıklama yapmayan Ahmet Mahmut Ünlü daha önce ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle yargılanan Jet Fadıl lakaplı Fadıl AKGÜNDÜZ’ü desteklediği gerekçesiyle kendisini sevenler tarafından uzunca bir süre sanal ortamda eleştirilmişti.

Kamuoyunca Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü İsmailağa Cemaati’nin lideri ve şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu‘nun tek varisi olarak gösteriliyor. Cemaat tarafından çok sevilen ve sayılan Cübbeli Ahmet Hoca Fatih Altaylı’nın sunup yönettiği TEKE TEK programıyla popülerleşmiş daha sonra bir çok kez aynı kanala konuk olarak katılmıştı. İsmail Ağa Cemaatinin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca Mahkemeden beraat etti.