Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Açılışta Metro'yu Sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı’nın açılışının ardından vatman koltuğuna oturarak ilk sürüşü gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tavşantepe Metro İstasyonu’nda Pendik’e yapılan yatırımların toplu açılış törenine katılarak burada açılışı yapılacak olan hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı’nın açılışı töreninin ardından vatman koltuğuna geçti ve metroyu kullanmak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aracı Tavşantepe İstasyonu’ndan Yakacık İstasyonu’na kadar kullanarak ilk sürüşü gerçekleştirmiş oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada gazetecilerle bir araya gelerek yaptığı açıklamada ise belediye başkanlığından beri çok sayıda metro kullandığını belirterek, “Şimdiye kadar 10-15 olmuştur; açılışını yaptıklarımı kastetmiyorum.” ifadelerinde bulundu.

Bir gazetecinin ise “Ustalaştınız mı efendim?” şeklinde bulunan sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi teknoloji çok ileriye doğru gidiyor. Hepsine de bakıyorsunuz vatman noktasında çok gelişiyor. Bu, çok daha farklı, ileri teknoloji. Burada da şimdi ancak indiğim noktada bazı özelliklerini kavramış oldum. Hayırlı olsun.” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı metro içerisine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile vatandaşlar katılım gösterdi.

Kamupersoneli.net | AA