Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrika'da 14 Milyon İnsan Açlık Çekiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, baş başa ve heyetler arası gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu;

“DEĞİŞİMİN ZİRVE YAPTIĞINI GÖRDÜM”

“Uluslararası toplumun sırtını döndüğü, kendi kaderine terk ettiği bir ülkeden istikrar yolunda ilerleyen bir Somali’nin olduğunu söyleyebilirim. Bilhassa Somali halkı artık geleceğe daha bir güvenle daha bir umutla bakıyor. Her ziyaretimde bu ülkede şahit olduğum değişimin son ziyaretimde zirve yaptığını gördüm.”

 “Burada eğitim görecek Somalili subay, astsubay ve askerler Somali ordusunda yerlerini alacaklar. Bu askerler, Somali’nin en büyük ihtiyacı olan güvenliğin tesisine ciddi katkı sağlayacaklardır.”

“14 MİLYON İNSAN AÇLIK ÇEKİYOR”

“Afrika genelinde ise çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 14 milyon kişi açlık çekiyor. Birçok Batılı gelişmiş ülkenin bu tür insani trajediler karşısında üç maymunu oynadıklarını görüyoruz. Biz Kızılayımızla, bunun yanında TİKA’mızla elimizden gelen bütün destekleri süratle, yoğun bir şekilde buralara hazırladık, inşallah gönderiyoruz. Yokluk ve yoksulluk içinde hayata tutunmaya çalışan mazlumların görüntülerini görmemezlikten gelenlere karşın, biz onların yanında olmaya devam edeceğiz. Çocukların açlıktan öldüğü bir dünyada ne huzur ne barış ne istikrar olur.”

Kamupersoneli.net – ANKARA