Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daha çok işimiz var, Bu bitecek, Bitmeden olmaz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 35. Muhtarlar Toplantısında muhtarlar ile bir araya geldi. Erdoğan ayrıca DEAŞ’a yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunurken Fırat Kalkanı Harekatının 149. gününe değinen açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 35. Muhtarlar Toplantısında yaptığı konuşmada, “Özgürlük, insanlara insanca yaşama erdemini huzurlarına getirmektir. Biz onun mücadelesini veriyoruz. Özgürlük, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçer, özgürlük, Marmaray’dan geçer, Avrasya Tüneli’nden, Osmangazi Köprüsü’nden, şimdi yapılıyor, Çanakkale Köprüsü’nden, bir numaralı havalimanından geçer.” ifadelerini kullandı.

DEAŞ BÖLGEDEN KAÇIYOR

Cumhurbakanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili olarak, “El Bab’daki kuşatma harekatı yoğun bir şekilde devam ediyor ve DEAŞ tamamen artık kaçıyor. PYD, YPG onlarla da bu mücadele kararlı bir şekilde sürüyor, sürecektir. Çünkü bizi tehdit eden hangi unsur varsa, o unsurları tehdit eden o bölgelerden temizleyeceğiz. Hep ne diyorum, ‘terörden arındırılmış güvenli bölge.’ Bu bizim hakkımız.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan El Bab operasyonlarına ilişkin; “Aslında çok kısa bir sürede bitebilecek El Bab operasyonunun bu kadar uzamasının gerisindeki sebeplerin gayet iyi farkındayız. Daha bu temizlik yapılmış, bitmiş değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’ye yönelik operasyonlarda net olarak 43 bin kişinin tutuklandığını, 95 bin kişinin kamudan ihraç edildiğini belirttiği açıklamasında, “Bir devlete ihanet olacak ve bu ihanet edenler devletin içinde olacak, siz yeniden bir inşa, ihya hareketi yapacaksınız, hala bu mikroplar, virüsler, hainler orada duracak. Böyle bir şey olamaz. Daha bu temizlik yapılmış, bitmiş değil. Daha çok işimiz var. Bu bitecek. Bitmeden olmaz.” ifadelerinde bulundu.

SIKACAK KURŞUNLARI KALMADI

DEAŞ’a yönelik yaptığı açıklamalarda ise; “Bu ülkeyi etnik köken üzerinden bölemediler, mezhep, meşrep üzerinden bölemediler. Terör örgütleri üzerinden parçalayamadılar. Ekonomi üzerinden yıkamadılar.” diyen Erdoğan, “Artık atacak kurşunları kalmadı. Bundan sonra sıra bizde, bir kez daha ilan ediyorum. Türkiye savunma durumunu terk edip hücum pozisyonuna geçmiştir.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net | AA