Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği'ne Sert Tepki !

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,

”16 Nisan’da yapacağımız şey basit. Ülkemizin yeni bir yönetim sistemine mi geçeceğiz yoksa eski yönetim sistemi ile devam edeceğiz ona karar vereceğiz. Kardeşlerim, 9 ayda 16 ayda hükümetlerin kurulup indiği ülkede istikrar, güven olur mu? 1960 darbesinin arkdından öyle bir sistem kurulmuştur ki, cumhurbaşkanları ile başbakanlar adeta birbirlerini yediler. Bakıyorsunuz, Gazi Mustafa Kemal İnönü ile kavgalıydı ve istifasını dahi istemiştir. Aynı şekilde İnönü kendi Başbakanı ile kavgalıydı. Ne zaman ki rahmetli Menderes geldi, istikrar geldi. Gerçi ana muhalefet gençlerin parlamentoya girmesini istemiyor ama biz istiyoruz. Genç, dinamik bir parlamentonun nasıl olacağını 16 Nisan’da göstermeye hazır mıyız? Hani ana muhalefetin başındaki soruyor ya? Herkes uzaya giderken Türkiye ne yapıyordu diye? O zaman Türkiye bu kavgalarla uğraşıyor. Bak 15 senedir Türkiye nasıl kalkınıyor? Her şey insan için her şey Türkiye için! ” şeklinde konuştu.

Biz Daha Çok Sıçramalıyız

”Üretimi, çok daha süratle kalkınmayı getirecek. Bundan öncekiler neredeydi biz neredeyiz. Bunlar Menderes idama götürüldüğünde alkışlayanlardandı. Bunlarda demokrasi yok. İşte Avrupa, Almanya’sında demokrasimi var, İsviçre’sinde, Hollanda’sında, Belçika’sında demokrasi mi var.”

Hesap Vereceksiniz

”Bakınız Daily Sabah’ın Avrupa Parlamentosuna girmesini yasakladılar! Hani sizde basın özgürlüğü, medya özgürlüğü vardı! Niye yasakladınız? Hesabını vereceksiniz, vereceksiniz! Tayyip Erdoğan’a diktatör de, Tayyip Erdoğan size faşist deyince Nazi deyince rahatla! Size rahat olmayacak! Siz Tayyip Erdoğan’a diktatör dediğiniz sürece bilesiniz ki Tayyip Erdoğan da sizlere faşist de diyecek Nazi de! Niye mi? Söyleyeyim… Bizim Avrupa’daki ibadethanelerimize bunlar Gamalı Haç yapıyor mu? Ey devlet sen nerdesin? Neden müsade ediyorsun? Siz bunları neden takip etmiyorsunuz! Bakın birçok vatandaşımız öldürüldü Avrupa’da hala neticesi yok.”

Haddini Bil !

Son dönemde Avrupa ülkeleri ve AB ile yaşadığımız sorunlar, bizim demokrasi, insan hakları talebimizden kaynaklanıyor. Düşünün, 1963, 2017.. AB, 54 senedir kapısında bekletiliyor. Neden? Bakın Ab içinde bir tane müslüman ülke yok. Türkiye’yi hazmedemiyorlar. Bize nüfusunuz kalabalık diyorlar! Almanya’nın nüfusu da bizim kadar. Bize neden numara yapıyorsunuz? Vatandaşlarımıza yapılan muamelenin Avruğa değerlerine uymadığını söylüyoruz. Eğer Avrupa böyle bir yanlışa düşerse en büyük zararı kendisi görür.

Türk Arkadan Hançerlemez

Söylediklerimiz Avrupalılara acı geliyorsa, bilsinler ki biz onları dost kabul ediyoruz onun için söylüyoruz. Türk arkadan hançerlemez, kuyu kazmaz. Avrupalılar merak etmesinler, biz ne söylüyorsak açıkça söyleriz. Bir Türk atasözü vardır: Dost acı söyler!

Kamupersoneli.net