Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Musul Operasyonu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’nün darbe girişiminin, Türkiye’deki yatırımları hazmedemeyenlerin operasyonu olduğunu belirterek, “15 Temmuz, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak istemeyenlerin bir operasyonudur. 15 Temmuz Türkiye’yi bir vagon olarak görmek ve göstermek isteyenlerin bir operasyonudur.” dedi.

Erdoğan, Kılıçarslan Şehir Meydanı’ndaki toplu açılış törenindeki halka hitabına, “Anadolu’daki ilk devletimiz Selçuklu’nun başkenti, gönüller sultanı Mevlana’nın şehri, nice alimlerin, ariflerin, abidlerin yatağı Konya’yı saygıyla selamlıyorum.” diyerek başladı.

Her zaman Konya ile olduklarının altını çizen Erdoğan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar Konya’yı 30 defa ziyaret ettiğini hatırlattı.

Erdoğan, Konya’yı her ziyaretinde gönlünün huzur bulduğunu, ülke ve milletin geleceğiyle ilgili ümitlerinin güçlenerek Konya’dan ayrıldığını vurgulayarak, “Konya ile ayrılığımız bu sefer biraz uzun sürdü. Yaklaşık 10 aydır sizlerle hasret gideremedik. Konya, 15 Temmuz’da ahde vefasını, kadirşinaslığını, hakkın yanındaki sağlam duruşunu bir kez daha gösterdi. Biz de ilk fırsatta gidelim, hem hasret giderelim hem de kardeşlerimize şükranlarımızı sunalım istedik.” ifadelerini kullandı.

Cuma namazını Konya’da kıldığını ve bazı açılışlar gerçekleştireceklerini, dolu dolu bir gün geçireceklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış törenlerinin hizmet anlayışlarının adeta bir alameti farikası haline geldiğini söyledi.

Erdoğan, Konya’yı çeşitli alanlarda 42 kalemde, toplam açılış ve temel atmalarla 2 milyar liralık bir eser ve hizmetle buluşturduklarını bildirdi.

– “15 Temmuz niye oldu”

Alandakilere “15 Temmuz niye oldu?” diye soran Erdoğan, şunları ifade etti:

“15 Temmuz, işte bu yatırımı hazmedemeyenlerin bir operasyonudur. 15 Temmuz, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak istemeyenlerin bir operasyonudur. 15 Temmuz Türkiye’yi bir vagon olarak görmek ve göstermek isteyenlerin bir operasyonudur. Kiminle vurdular benim kardeşlerimi? Bizim uçaklarımızla bizim helikopterlerimizle, bizim tanklarımızla, bizim toplarımızla, bizim silahlarımızla. 241 şehidimiz var, 2 bin 194 gazimiz var. Görüyorsunuz, şehitler başımızın üstünde.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması, alandaki vatandaşların “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “İdam isteriz” sloganlarıyla kesildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz Irak’ta Irak’ın birliği beraberliği için koalisyon güçleri içerisinde yerimizi almakta kararlıyız. Koalisyon güçleri eğer Türkiye’yi istemiyorlarsa B planımız devreye girer. O da olmuyorsa C planımız devreye girer. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kabile devleti değildir. Bunu böyle bilsinler.”

DETAYLAR GELİYOR

KAMUPERSONELİ.NET – AA